Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odnosi ovise o zapadu

Putin pozdravio izbor novog šefa NATO-a: 'Imamo dobre odnose'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč dobrim odnosima, čak i onim osobnim, sa Stoltenbergom, Putin je poručio da treba vidjeti kako će se razvijati kad preuzme dužnost.

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozdravio je u subotu izbor bivšeg norveškog premijera Jensa Stoltenberga na mjesto novog glavnog tajnika NATO-a, ustvrdivši da njih dvojica imaju 'vrlo dobre odnose', ali je naglasio da normalizacija odnosa sa Zapadom ovisi o postupcima zapadnih zemalja.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin scenarij koji nitko ne želi Putin na krilima pobjede: "Svima je jasno da će ovo biti samo jedan korak od trećeg svjetskog rata" Vladimir Putin obraćanje na TV-u Oglasio se Putin, prvi put nakon sastanka NATO saveza, na govor je kasnio tri sata

Odnosi Rusije i NATO-a na najnižoj su razini od završetka Hladnog rata, pošto je Rusija anektirala ukrajinski poluotok Krim, što je Putin nedavno opravdao širenjem NATO-a na istok Europe.

Pitali Putina: 'Kad ćete nam predstaviti ženu?' Evo što je odgovorio

U razgovoru za televiziju Rossiya Putin je naznačio da bi izbor Stoltenberga, koji na dužnost glavnog tajnika NATO-a stupa u listopadu, mogao pomoći u popravljanju odnosa.

'(Stoltenberg i ja) imamo vrlo dobre odnose, uključujući i osobne odnose. Riječ je o vrlo ozbiljnoj, odgovornoj osobi', rekao je Putin, dodajući da ipak treba vidjeti kako će se 'ti odnosi razvijati pošto Stoltenberg preuzme dužnost'.

Putin je isto tako rekao da nema razloga da se odnosi Rusije i Zapada ne poprave. 'Mislim da nema ničega što bi moglo spriječiti normalizaciju odnosa i normalnu suradnju' sa Zapadom, rekao je Putin.

Putin: Pogledajte što su napravili Jugoslaviji

'Ali to ne ovisi o nama, ili ne ovisi samo o nama. To ovisi o našim partnerima', rekao je ruski predsjednik.

Putin nije govorio o tome što misli da bi Zapad trebao napraviti, ali njegov je glasnogovornik u petak nagovijestio da je glavna prepreka normalizaciji odnosa nedostatak poštovanja koje Zapad pokazuje u odnosu na Rusiju, tretirajući je poput "školarca koji je nešto skrivio". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene