Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odlazeći ruski predsjednik Vladimir Putin, koji će preuzeti dužnost premijera u svibnju, izjavio je u utorak da ne postoje planovi za davanje dodatnih ovlasti premijeru, javili su ruski mediji.


Putin, kojeg će 7. svibnja na dužnosti predsjednika naslijediti njegov odani saveznik Dmitrij Medvedev, pristao je biti premijer. Međutim, pretpostavlja se da će Putin ostati de facto čelnik Rusije i da će ojačati trenutačno ograničenu ulogu premijera.

Vezani članci Predsjednik RH Zoran Milanović Predsjednik Milanović objavio filmske plakate i kratko poručio: "Pa ti biraj" Aleksej Navaljni Navaljni se javio iz zatvora: ''Čuvari mi uskraćuju spavanje, bude me po noći i do osam puta, radi se de facto o obliku mučenja''

"Nema potrebe da se išta mijenja. Premijer ima dostatne ovlasti da učinkovito radi svoj posao predviđen Ustavom", rekao je Putin novinarima nakon susreta u Moskvi s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom.

Medvedev je nakon pobjede na predsjedničkim izborima 2. ožujka izjavio da nema namjeru preraspodijeliti ovlasti između predsjednika i premijera.

On je u intervjuu za Financial Times objavljenom u petak rekao da je uvjeren da će se njegovo partnerstvo s Putinom pokazati učinkovitim i da neće doći do borbe za vlašću.