Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odlazeći ruski predsjednik Vladimir Putin, koji će preuzeti dužnost premijera u svibnju, izjavio je u utorak da ne postoje planovi za davanje dodatnih ovlasti premijeru, javili su ruski mediji.


Putin, kojeg će 7. svibnja na dužnosti predsjednika naslijediti njegov odani saveznik Dmitrij Medvedev, pristao je biti premijer. Međutim, pretpostavlja se da će Putin ostati de facto čelnik Rusije i da će ojačati trenutačno ograničenu ulogu premijera.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković u Maclju položio vijenac pred zajedničkom grobnicom pokraj spomen-crkve Muke Isusove Plenković i Medved položili vijence u Maclju: "Prisjećamo se tisuća koji su u kolonama smrti ubijani bez suda i zatrpani bez groba" Premijer Andrej Plenković u Šibeniku Plenković odgovorio Milanoviću: "On je licemjer, dodvorava se krajnjoj desnici. Pa nije uzalud danas spomenuo Stojadinovića"

"Nema potrebe da se išta mijenja. Premijer ima dostatne ovlasti da učinkovito radi svoj posao predviđen Ustavom", rekao je Putin novinarima nakon susreta u Moskvi s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom.

Medvedev je nakon pobjede na predsjedničkim izborima 2. ožujka izjavio da nema namjeru preraspodijeliti ovlasti između predsjednika i premijera.

On je u intervjuu za Financial Times objavljenom u petak rekao da je uvjeren da će se njegovo partnerstvo s Putinom pokazati učinkovitim i da neće doći do borbe za vlašću.