Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Putin ne namjerava tražiti dodatne ovlasti za premijera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlazeći ruski predsjednik Vladimir Putin, koji će preuzeti dužnost premijera u svibnju, izjavio je u utorak da ne postoje planovi za davanje dodatnih ovlasti premijeru, javili su ruski mediji.

Putin, kojeg će 7. svibnja na dužnosti predsjednika naslijediti njegov odani saveznik Dmitrij Medvedev, pristao je biti premijer. Međutim, pretpostavlja se da će Putin ostati de facto čelnik Rusije i da će ojačati trenutačno ograničenu ulogu premijera.

Pročitajte i ovo Muškarac poginuo, troje ozlijeđenih u ukrajinskim napadima Područje Belgoroda Ukrajinci žestoko napali teritorij Rusije! Ilustracija On sve opovrgava Bivši premijer izbačen iz zrakoplova, posvađao se sa stjuardesom: Bio je pijan?

"Nema potrebe da se išta mijenja. Premijer ima dostatne ovlasti da učinkovito radi svoj posao predviđen Ustavom", rekao je Putin novinarima nakon susreta u Moskvi s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom.

Medvedev je nakon pobjede na predsjedničkim izborima 2. ožujka izjavio da nema namjeru preraspodijeliti ovlasti između predsjednika i premijera.

On je u intervjuu za Financial Times objavljenom u petak rekao da je uvjeren da će se njegovo partnerstvo s Putinom pokazati učinkovitim i da neće doći do borbe za vlašću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene