Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Puljić: Radujte se i praštajte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blagdan Božića obilježen je misama polnoćkama i u Bosni i Hercegovini a središnje misno slavlje u katedrali Presvetoga Srca Isusova u Sarajevu predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Blagdan u kojemu se prisjećamo rođenja Isusova vrijeme je radosti i praštanja, kazao je kardinal Puljić u svojoj propovjedi pred mnoštvom okupljenim u sarajevskoj prvostolnici.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Nakon huškanja Plenković odgovorio Domovinskom pokretu: "Priopćenje im je briljantno, a logički slijed im je još briljantniji" Slika nije dostupna Don Damir Stojić: 'Čuo sam da smo spremni platiti liječnicima iz susjedne države da pređu Dunav i ubijaju našu djecu'

Radost prisjećanja na dan kada je Sin Božji stigao među ljude danas ima posebnu vrijednost jer se zbiva u vrijeme kada umjesto otvorenoga antiteizma prevladava nezainteresiranost za istinske kršćanske vrijednosti, istaknuo je vrhbosanski nadbiskup.

To je potkrijepio podsjećanjem na činjenicu da djeca danas
zaboravljaju na stare i da roditelji svoju djecu umjesto iskrenom ljubavlju zatrpavaju darovima.

"Bog je čovjeka zagrlio na jedan vidljiv način... da bi s nama
proživljavao ljudsku stvarnost", kazao je kardinal Puljić istaknuvši kako s vjerom u Boga nismo sami niti napušteni jer znamo da on bdije nad nama.

"Tko slavi Božić, taj je sposoban voljeti, taj je sposoban praštati, taj je sposoban mir graditi", kazao je Puljić

Podsjetio je kako Božić kao blagdan radosti za ljude u BiH znači više tim prije što su oni naučili radost dijeliti s drugima. Pozvao je da se stoga u BiH nastavi gajiti uzajamno poštovanje te da se jedni s drugima iskreno raduju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene