Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pucali na gomilu

Pucnjava na jugu Francuske: Jedna osoba ubijena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje jedna osoba je ubijena a šestero ih jer ranjeno u pucnjavi u francuskom gradu Toulouse, izvještavaju lokalni mediji. Ovaj napad dogodio se samo nekoliko sati nakon što je francuski predsjednik Emanuel Macron rekao kako namjerava okončati izvanredno stanje.

Do pucnjave je došlo oko 21 sat po lokalnom vremenu na Trgu Abbal u francuskom gradu Toulouse, kada je nekoliko napadača koji s motora počelo pucati na gomilu, nakon čega su pobjegli s mjesta incidenta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Ilustracija Iznenadni napad Strava u Francuskoj: Djevojčica (11) ubijena dok se igrala na ljuljački, upucani i njezini roditelji

Najmanje jedna osoba je ubijena a šestero ih jer ranjeno, stoji u izvješću RT-a koji se poziva na francuske medije.

Jedan svjedok uspio je snimiti napad, što je policiji omogućilo da potvrdi da su napadači došli i pobjegli na motoru.

Vlasti vjeruju kako je motiv za napad vjerojatno povezan s kriminalom, a ne terorizmom. Preminula žrtva je otprije poznata policiji jer je osumnjičena za ubojstvo koje se dogodilo prošle godine.

Bliži se kraj izvanrednom stanju

Pucnjava u Toulouse dogodila se samo nekoliko sati nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao da će do kraja godine okončati izvanredno stanje u Francuskoj.

"Dokidanjem izvanrednog stanja ponovno ću uspostaviti slobode Francuza jer su te slobode uvjet jake demokracije", rekao je Macron tijekom predstavljanja svog programa na sjednici parlamenta.

Izvanredno stanje u Francuskoj je proglašeno nakon napada u Parizu koji se dogodio u studenom 2015., tijekom kojeg je više od 130 ljudi ubijeno. Od tada, izvanredno stanje je pet puta produženo.

Tijekom izvanrednog stanja policiji i vlastima dano je više autoriteta, zbog kojeg mogu obavljati kućna uhićenja te pretrage bez naloga.

Nakon što je preuzeo ured predsjednika, Macron je od parlamenta zatražio produženje izvanrednog stanja do studenog.

Ovaj 39 godina star predsjednik obećao je povratak građanskih sloboda. Također je rekao da će njegova vlada "radit kako bi spriječila novi napad, te raditi kako bi se bez milosti, slabosti i žalosti, suočila s prijetnjama."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene