Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Za stvaranje dubljih integracija EU-a

Macron želi da države EU-a raspravljaju o reformama bloka kako bi se suprotstavili euroskepticizmu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Emmanuel Macron u ponedjeljak je izjavio da čelnici EU-a nakon teškog desetljeća bavljenja raznim krizama moraju prionuti reformiranju bloka kako bi se suprotstavili euroskepticizmu koji vlada među građanima.

"Čvrsto vjerujem u Europu, no ne mislim da je skepticizam koji vlada neopravdan", rekao je Emmanuel Macron pred francuskim zastupnicima na jednoj od rijetkih sjednica parlamenta održanih u Versaillesu.

Pročitajte i ovo Gabriel Attal - 1 Tko je Gabriel Attal? Francuska dobila najmlađeg i prvog gej premijera u povijesti Slika nije dostupna NAKON MNOGIH NAGAĐANJA Otkriveno zašto su Putin i Macron sjedili za stolom dugim četiri metra: ''Nismo mogli dopustiti da se dokopaju predsjednikova DNK-a"

U govoru je ponovio prijedlog iznesen tijekom kampanje o pokretanju "demokratskih konvencija" ili javnih rasprava u europskim zemljama tijekom kojih bi se raspravljalo o budućnosti EU-a.

"Francuska mora pokrenuti stvari. Ja to želim započeti zahvaljujući bliskoj suradnji koju sam već uspostavio s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel", rekao je. "Do kraja godine pokrenut ćemo demokratske konvencije diljem EU-a na spomenutim temeljima."

Njemačka kancelarka Merkel i Macron u svibnju su se dogovorili da će napraviti smjernice za stvaranje dubljih integracija EU-a te otvoriti vrata promjenama nekih sporazuma bloka kako bi se olakšala provedba ambicioznih reformi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene