Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjedinjene Države potpuno su zatvorile na nekoliko sati svjetski najprometniji granični prijelaz nakon pucnjave između meksičkih krijumčara ljudi i američkih agenata na prijelazu San Ysidro.


Glasnogovornica granične službe Angelica Decima rekla je da je taj granični prijelaz koji se nalazi između meksičkog grada Tijuane i američkog San Diega nakon incidenta zatvoren te da će ostati zatvoren još nekoliko sati.

Vezani članci Prelazak migranata, ilustracija Potraga završila tragično: Petogodišnjak ispao ocu iz ruku dok su ilegalno pokušavali ući u Hrvatsku preko Une Tuširanje na granici Prizor s Bregane nasmijao ljude u koloni: ''Kakva ljubomora ovih iz auta...''

Osumnjičenici za krijumčarenje otvorili su vatru nakon što su američki agenti htjeli zaustaviti tri kombija sa 70-tak ilegalnih imigranata. Američki su agenti uzvratili vatrom i pritom su ranjena triimigranta iz kombija i vozač, rekli su dužnosnici. Ilegalni su imigranti uhićeni i bit će upućeni američkim službama za emigrante.

Najavljeno je da će se granica djelomično otvoriti u utorak navečer po lokalnom vremenu. Meksičke informacije za vozače javile su je da je već otvoreno sedam traka. Godišnje granične prijelaze između Meksika i Kalifornije prijeđe 90 milijuna ljudi, a skoro polovica upravo preko prijelaza San Ysidro. (Hina)