Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čovjek doputovao iz Paname

Prvi slučaj svinjske gripe u Venezueli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuela je u četvrtak zabilježila prvi slučaj svinjske gripe kod čovjeka koji je nedavno doputovao iz Paname, priopćio je ministar zdravstva Jesus Mantilla koji je dodao da se radi u 'uvezenom slučaju' te da se stanovništvo ne treba brinuti.

'U prvo vrijeme, taj je čovjek stavljen u karantenu u ustanovi u koju se javio. Kada je potvrđeno da je nositelj virusa H1N1 primio je tretman predviđen protokolom', pojasnio je ministar. Dodao je da se pacijent (22) oporavlja na zadovoljavajući način.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih Obična prehlada ili nešto više? Evo 5 znakova da se vaša prehlada pretvara u ozbiljniju bolest SEZONA VIRUSA Imate li koronu, gripu ili samo neugodnu prehladu? Ovo će vam pomoći da shvatite od čega bolujete

>> Nakon smirivanja svinjska gripa mogla bi još jače napasti

Putnici koji su putovali istim letom iz Paname bit će podvrgnuti liječničkim pregledima. Posljednje brojke Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) objavljene u srijedu govore o 95 umrlih i 13.398 zaraženih u 48 zemalja. Nakon što su u četvrtak prve slučajeve zabilježile Slovačke i Venezuela, sada je ukupno na toj listi 50 zemalja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene