Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skupina od 15 ljudi, među kojima ima turista Nijemaca, Talijana i Rumunja, oteta je u Egiptu u blizini granice sa Sudanom i u tijeku su pregovori oko zahtjeva za otkupninom, rekli su danas egipatski dužnosnici.


To je prva otmica stranih turista u Egiptu ikada, iako su islamski militanti proteklih desetljeća povremeno nanosili štetu turističkoj industriji napadima vatrenim oružjem ili eksplozivom u kojima je poginulo na stotine ljudi.

Vezani članci Grčka ukinula karantenu za putnike određenih zemalja Od danas Hrvati mogu putovati u Grčku, no nismo jedini: Ukinuta obvezna karantena za niz zemalja Hrana na ljetovanju (Foto: thechive.com) - 6 Htjeli su samo pojesti nešto domaće na ljetovanju, a poslužene su im čudnovate kreacije

"Ovo je banda maskiranih ljudi", rekao je egipatski ministar turizma Zoheir Garrana, dodavši kako su među taocima po pet Talijana i Nijemaca, jedan Rumunj i četiri Egipćana.

Potvrdio je kako su u tijeku pregovori o puštanju talaca na slobodu i iznosu otkupnine.

Egipatske snage sigurnosti rekle su kako su turisti posljednji put viđeni u nedjelju navečer u Asuanu, koji je popularno turističko središte zahvaljujući piramidama. Trebali su sudjelovati u utrci automobila i motora po pustinji, a zasad nije jasno jesu li oteti u nedjelju ili ponedjeljak, ustvrdio je.

Na temelju informacija dobivenih prisluškivanjem telefonskih razgovora, snage sigurnosti ne isključuju mogućnost da su oteti turisti prebačeni preko granice u Sudan.