Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zasjedanje parlamenta

Prvi Fidelov govor nakon četiri godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kubanski vođa Fidel Castro održao je u subotu govor na izvanrednom zasijedanju kubanskog parlamenta o posljedicama nuklearnog rata protiv Irana, što je njegovo prvo obraćanje nakon četiri godine kada je vlast prepustio bratu Raulu.

Bivši predsjednik, koji će u petak proslaviti 84. rođendan, dočekan je pljeskom i uzvicima odobravanja zastupnika, članova vlade i svog brata Raula (79), što je izravno prenosila kubanska televizija. Castro je nazočio posebnom zasijedanju parlamenta, koje je sazvano kako bi se raspravljalo o Castrovom upozorenju da se svijet nalazi na rubu nuklearnog rata zbog američkih poteza prema Iranu.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode Joe Biden 'Radi što god želiš' Biden napao Trumpa u govoru o stanju unije: "To je opasno"

Bivši predsjednik naglasio je mogućnost nuklearnog rata ako američki predsjednik Barack Obama naredi napad na Iran nakon što Teheran odbaci nametnute međunarodne sankcije zbog iranskih nuklearnih aktivnosti. To je bilo prvo izravno obraćanje 'glavnog zapovjednika' na televiziji nakon što je zbog bolesti prepustio bratu predsjedništvo zemlje 31. srpnja 2006.

'Otac kubanske revolucije' 26. srpnja zatražio je održavanje izvanrednog zasijedanja parlamenta kako bi upozorio na opasnost nuklearnog sukoba. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene