Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve za novac

Zemlja blagostanja postala ratna zona bandi: Za svoje prljave poslove koriste djecu, otkriveno i kako ih regrutiraju

Obračun bandi u Švedskoj
Obračun bandi u Švedskoj DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Obračun bandi u Švedskoj Obračun bandi u Švedskoj Foto: DNEVNIK.hr Obračun bandi u Švedskoj Obračun bandi u Švedskoj Foto: DNEVNIK.hr Obračun bandi u Švedskoj Obračun bandi u Švedskoj Foto: DNEVNIK.hr +0 Obračun bandi u Švedskoj Galerija 1/4 >>
Sve učestaliji obračuni, u kojima stradavaju i slučajni prolaznici, kao i brojna ubojstva, sve više zabrinjavaju stručnjake, ali i javnost. Je li Švedska i dalje zemlja blagostanja ili su joj obračuni bandi i nasilje izmijenili sliku - doznaje Provjereno.

Prizori stravičnih okršaja bandi u Švedskoj sve češće pune novinske stupce, a obišli su i svijet. Je li ta država i dalje zemlja blagostanja ili su joj obračuni bandi i nasilje izmijenili sliku - doznaje Provjereno.

Reporter Marko Stričević za Provjereno je razgovarao s nizom tamošnjih stručnjaka, od kriminalista, sociologa, novinara do policajaca, a pred kameru je stao i bivši osuđenik rodom s Balkana. Otvoreno je govorio o svom kriminalnom životu ispunjenom pljačkama i prodajom droge te ranjavanju i borbi za život. Za Provjereno je otkrio i da su članovi bande većinom maloljetnici, a i sam je za bandu regrutirao djecu.

Pročitajte i ovo Vladimir Šeks Kaznena prijava Šeks odbacuje optužbe za prijetnje smrću: "Gledala me na bezobrazan način. Samo sam joj rekao..."

Pročitajte i ovo Stadion Maksimir Dogovorili se Zagrebačka nadbiskupija prepušta Zagrebu zemljište za novi stadion Maksimir, evo što će dobiti u zamjenu

"Dok sam bio u tim vodama, imao sam ljude koji su prodavali za mene, bili su relativno djeca. To su ti koji jedino smiju prodavati. Nema kazne za njih. Kad si imao 14 godina, sanjao si da imaš neki jak auto, da imaš neki dobar lanac, sat... I onda, taj što unajmi njega, da mu svoj lanac. Kupi mu motor, da mu para... I on će učiniti sve za njega", ispričao je.

Pročitajte i ovo Vice Oršulić Vlada iza zatvorenih vrata Vice Oršulić naslijedit će Franu Barbarića na čelu HEP-a

Sve učestaliji obračuni, u kojima stradavaju i slučajni prolaznici, kao i brojna ubojstva, sve više zabrinjavaju stručnjake, ali i javnost. Osim toga, vidljiv je i porast popularnosti gangsterskog repa u kojem pojedini glazbenici veličaju kriminal.

Marko Stričević o tome je razgovarao je s jednom od najvećih švedskih glazbenih zvijezda dr. Albanom. Provjereno je doznalo i kako se švedske vlasti nose s problemom organiziranog kriminala, a sve o tome pogledajte večeras u 23:30 na Novoj TV!

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene