Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prosvjedi u Bruxellesu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bruxelles se priprema za velike prosvjede. Nezadovoljni traktoristi, kamiondžije i taksisti stižu u srce Europske unije prosvjedujući protiv naftne krize. O tome se raspravlja i u euro-parlamentu. Dogovaraju se mjere za ublažavanje krize koja je potresa Europu, ali i cijeli svijet.

200-tinjak farmera izgubilo je strpljenje. Cijena nafte ne prestaje rasti, a s njima i troškovi proizvodnje. Cijene proizvoda, naravno, ostaju nepromijenjene. Krenuli su u Bruxelles, sjedište europske političke elite.

Pročitajte i ovo Mesnica - 4 Plaćamo sve više Poskupjela još jedna namirnica: U Europi gore od Hrvatske stoje jedino Rumunjska i Bugarska Slika nije dostupna na kratkoj relaciji "Šokirala sam se. Nisam nikad ovo doživjela": Čitateljica za DNEVNIK.hr o nevjerojatnoj cijeni jedne vožnje taksijem u Zagrebu

- Danas će biti mirno, ali sljedeći put, ne znam. Nadamo se da ćemo postići dogovor. Nadamo se da će nas saslušati i doista čuti, kaže prosvjednik Benois Clement.

U Bruxelles stižu i kamioni. I oni žele iskoristiti raspravu europskih parlamentaraca kako bi upozorili na sve teže uvjete poslovanja.

- Cijena goriva je takva da sad ne možemo ništa zaraditi. Predstavlja 47 posto naših troškova. Osiguranja su skupa, skupo je održavanje kamiona, a čovjek treba i nešto jesti. Na kraju nam ne ostane baš ništa, kaže vozač kamiona Marc Thomas.

Policija je pojačala mjere osiguranja. Pod svaku cijenu žele izbjeći nerede na sličnim prosvjedima od prije dva tjedna.

Na ulicama su specijalci i vodeni topovi. Nerede će možda spriječiti, ali prometne gužve teško će izbjeći. Deseci prosvjednih skupina već su najavili blokiranje prometnica u raznim dijelovima grada.

Možda ih političari i čuju kada se u kolonama budu probijali do svojih hotela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene