Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pronalazači blaga opljačkali španjolsku baštinu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska vlada zatražila je od Civilne garde da istraži je li američka tvrtka Odyssey, koja je pronašla potonuli brod s najvećim blagom u povijesti, opljačkala španjolsku povijesnu baštinu.

Tvrtka Odyssey Marine Exploration, sa sjedištem u Tampi na Floridi, objavila je u petak da je u olupini broda u Atlantskom oceanu pronašla stotine tisuća srebrnih i zlatnih kovanica iz kolonijalnog doba vrijednih gotovo 500 milijuna američkih dolara.
Španjolsko ministarstvo kulture ocijenilo je "sumnjivim" to što
američka tvrtka nije objavila nikakve pojedinosti o tom brodu niti
mjestu na kojem se on nalazi, prenijela je nacionalna novinska
agencija Efe.

Pročitajte i ovo Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

Odyssey je uskraćivanje tih podataka objasnio sigurnosnim razlozima, ističući da se brod ne nalazi u teritorijalnim vodama niti pod pravnom jurisdikcijom nijedne zemlje.

Odyssey je početkom godine dobio dozvolu španjolske vlade da nastavi potragu za brodom HMS Sussex, koji je vodio britansku flotu u rat protiv Francuske u Sredozemnom moru 1694. kada je potonuo u oluji kod Gibraltara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene