Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pronađeni ostaci sina i kćeri ruskog cara Nikole II.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je ponovno otvorila istragu o pogubljenju carske obitelji Romanov 1918. godine, nakon što su arheolozi objavili da su pronašli ostatke sina i kćerke cara Nikole II.

Arheolozi su objavili da kosti pronađene kod Jekaterinburga pripadaju 13-godišnjem carevom sinu Alekseju i njegovoj sestri.
 
Jekaterinburg se nalazi na području Urala, gdje su boljševici 1918. godine zatočili carsku obitelj, da bi sve članove obitelji kasnije pogubili.  

Pročitajte i ovo Ilustracija istražuju se detalji Na požarištu pronađene kosti nepoznate osobe, vlasnica kuće nije dojavila da gori Ilustracija Odbačeno tijelo Strašan zločin u susjedstvu: Šetači pronašli ljudske kosti, velika potraga za 38-godišnjim ubojicom

Mjesto gdje su pronađeni posmrtni ostaci, kažu arheolozi, odgovara opisu koji je dao vođa ekipe koja obavila smaknuće obitelji Romanov, a nedvojbeno je utvrđeno da se radi o muškoj osobi u dobi između 10 i 13 te ženskoj u dobi od 18 do 23 godine.

Iako su prilično uvjereni u svoje otkriće arheolozi će ipak pričekati forenzičke analize, kako bi se nedvojbeno utvrdio identitet žrtava.

- Bit će vrlo zanimljivo tražiti gensku prisutnost hemofilije, od koje je bolovao carev sin Aleksej, kaže arheolog Nikolaj Nevalin. 

Otkriće je došlo čak 10 godina nakon što su identificirani ostaci cara Nikole, njegove supruge i tri kćeri. Posmrtni ostaci potom su sahranjeni u Sankt Peterburgu. 

Veliku ceremoniju je tada zasjenila sumnja Ruske pravoslavne crkve, koja nije bila uvjerena u to da se doista radi o ostacima carske obitelji Romanov. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene