Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američke obavještajne službe proučavaju dnevnik pronađen u rezidenciji u kojoj je ubijen Osama bin Laden koji sadrži njegove bilješke o budućim akcijama, rekao je jedan američki dužnosnik, prenosi France Presse.


Među materijalom zaplijenjenim u akciji u kojoj je 2. svibnja u Pakistanu ubijen Osama bin Laden, nalazi se 'knjižica u kojoj je Bin Laden bilježio svoje ideje o akcijama', rekao je dužnosnik koji je želio ostati neimenovan.

Vezani članci Građani biraju Dnevnik Nove TV - 6 Hvala vam! Više od pola milijuna građana svake večeri bira baš Dnevnik Nove TV: "Kao da su naši domaći ljudi" Redakcija Nove TV - 3 Dnevnik Nove TV slavi 15 godina: Bili smo na tisuće terena, popratili najvažnije događaje, afere, promjene vlasti. A evo kako nastaju najgledanije informativne minute u zemlji

>> Osamina obitelj ogorčena: Miloševiću i Sadamu se sudilo, a našeg oca smaknulo!

Nije riječ o dnevniku osobnih misli ili emocija, dodao je, nego njegovim idejama. 'Ne sadrži ništa o mjestima na koja je išao ili što je radio', dodao je izvor, umanjujući važnost otkrića u odnosu na zaplijenjena računala, hard diskove, DVD-ove, memorijske kartice i materijal za snimanje.

Ton Donilon, savjetnik za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika, rekao je u nedjelju da materijal zaplijenjen u akciji odgovara 'biblioteci manjeg sveučilišta'. (Hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju