Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže pravdu

Osamina obitelj ogorčena: Miloševiću i Sadamu se sudilo, a našeg oca smaknulo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj Osame bin Ladena ogorčena je akcijom SAD-a te prijete kako će pravdu potražiti na Međunarodnom sudu.

Najstariji Osamin potomak od njih 20, 30-godišnji Omar bin Laden, oglasio se priopćenjem na stranicama džihada u kojem optužuje SAD da su išli s namjerom ubojstva njegova oca, a ne uhićenja. Po njemu, pokapanje Osame u more ponizilo je cijelu obitelj.

Pročitajte i ovo Sporni nobelovac Handke (Foto: Dnevnik.hr) SKANDALOZNA ODLUKA Srbijanski predsjednik Vučić odlikovao čovjeka koji je negirao genocid u Srebrenici: "Cijelim srcem je branio srpsku istinu" Peter Handke (Foto: Dnevnik.hr) Poput bizarne ironije Kakvu poruku šalje švedska akademija dodjelom Nobela čovjeku koji je do kraja podupirao politiku Slobodana Miloševića?

Sumnjaju da je uopće mrtav

Naglasio je kako neće odustati već će saznati pravu sudbinu oca koji je 'jednostavno nestao'. Također je u odvojenoj izjavi za američki New York Times, zajedno s ostalom zakonitom djecom Osame bin Ladena, istaknuo kako oni, zbog nedostatka dokaza kao što su fotografije ili mrtvo tijelo, sumnjaju u smrt oca. 'Kao što je predsjednik Obama osudio našeg oca, tako i mi sad osuđujemo predsjednika SAD-a jer je naručio pogubljenje nenaoružanih muškaraca i žena', istaknuli su.

>> 'Princ terora' pobjegao Amerikancima: Hamza nije ubijen!

>> CIA: Tko iz Senata pošalje zahtjev, može vidjeti mrtvog Osamu!

Slobodanu Miloševiću suđeno, a Osami?

U pismu također pozivaju tijela UN-a da otvore istragu i objave svijetu zašto 'nenaoružani muškarac nije bio uhićen i suđen kako bi se cijelom svijetu otkrila istina'. U izjavi povlače usporedbu sa slučajevima Sadama Huseina i Slobodana Miloševića kojima je ipak bilo suđeno te ističu kako su prekršeni međunarodni zakoni. Obitelj je objavila kako su okupili 'panel eminentnih britanskih i međunarodnih odvjetnika', koji će im pomoći u potrazi za odgovorima. 'Ukoliko Obamina administracija ne odgovori u roku od 30 dana poduzet ćemo podređene mjere uključujući međunarodni kazneni sud', naveli su.

30-godišnji Omar bin Laden je četvrti sin Osame bin Ladena. Živio je s ocem u Sudanu i Afganistanu da bi se u odrasloj dobi odrekao nekih njegovih dijela i napada na civile.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene