Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve se prati

NEMOGUĆA MISIJA Pokušao je 'nestati' pred vlastima, pronašli ga za 20 dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svega 20 dana skrivao se 46-godišnji dr. Ricky Allen koji je pronađen u Londonu nakon što je pokušao pobjeći nadzoru moderne tehnologije koju vlasti koriste kako bi locirale građane Velike Britanije.

Tri tjedna dr. Ricky Allen iz Kenta, skrivao se od najboljih britanskih detektiva, stručnjaka za nadzor i osoba iz protuobavještajnog miljea, a sve u sklopu reality showa 'Hunted' koji pokušava pokazati koliko se teško sakriti u današnje vrijeme, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Autobusni kolodvor situacija je neizdrživa Nakon naše priče o džeparkama na kolodvoru stigao odgovor iz Grada: "Planiramo proširiti videonadzor" Slika nije dostupna U više od 100 država JEZIVA SPOZNAJA: Nisu imali pojma što im se događa u domovima!

Za 14 osoba koje sudjeluju u showu, traga 30 stručnjaka, koji uključuju bivšeg šefa za protuterorizam za grad London, analitičara CIA-e i stručnjaka za nadzor.

Nadzorne kamere kojima nisu smjeli pristupiti, budući da se ipak radi o showu, a ne stvarnim situacijama, zamijenili su svojim drugim vještinama na području nadzora.

SNIMAJU U OBA SMJERA I OBJE TRAKE Evo gdje su postavljene MUP-ove kamere

Ricky je stručnjake nadmudrivao 20 dana, ali su ga na kraju ipak pronašli. Skrivao se po štalama, spavao u autima i jeo ono što su mu drugi dali.

Sve je počelo tako što je sat vremena prije početka showa na koji se dobrovoljno prijavio, dobio informaciju da se mora sakriti. Smio je koristiti samo 450 funti (oko 4.500 kuna) i kameru s kojom je bilježio svaki svoj pokret.

Čim je nestao, tim za pronalazak počeo je premetati njegove stvari, a dobro im je došlo to što je zaboravio bilježnicu s lozinkama pokraj računala, pa im je bilo lako saznati iz mailova i povijesti pretraživanja kakva je on osoba i kamo bi se mogao uputiti. Koristili su i druge alate koji su im bili dostupni, a nisu se libili ni zastraživanja njegove obitelji.

Od svih natjecatelja Ricky je izdržao najduže, a tražili su ga stručnjaci s ograničenim resursima. Zamislite samo kako brzo bi ga pronašao tim koji na raspolaganju ima sve ono što imaju vlasti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene