Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprez!

SNIMAJU U OBA SMJERA I OBJE TRAKE Evo gdje su postavljene MUP-ove kamere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je krenula u lov na brze vozače. Postavljene su kamere diljem zemlje. Ako vozite iznad dopuštenog, na kućnu adresu automatski stiže kazna.

Policija najavljuje kako će premještati kamere iz kutija i kako ni u kojem trenutku neće biti moguće znati snimaju li ili ne. Struka podržava, vozači podijeljeni. Naizgled običan ormar krije MUP-ove kamere. Kamere mogu snimati brzine do 250 kilometara na sat, snimaju oba smjera i obje trake.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

U Zagrebu, kamere snimaju između ostalih na Slavonskoj aveniji, Ulici Dubrava, Aleji grada Bologne i na Zagrebačkoj obilaznici. Kažnjavat će se i brzi Slavonci. Snimaju vas u Feričancima, Podravskoj Moslavini, Zapadnoj obilaznici i u J.J. Štrosmajera u Osijeku.

Graničnim policajcima isporučen posljednji kontigent vozila za Schengen

Kamere vrebaju i na riječkom području. I to na relaciji Kostrena-Doričići, na riječkoj obilaznici, kod Tunela Pećina i u Liburnijskoj ulici.

Kutije su otporne na sve vremenske uvjete i visoke i niske temperature, mogu vas snimiti i po danu i po noći osim što će policija nadgledati brzinu ona će uz pomoću kamera otkrivati neregistrirana i ukradena vozila

'Kad se prepozna broj onda se preko registarskog broja može vrlo brzo ući u datoteku i vidjeti dal je to vozilo ukradeno ili bilo što, tako da je s te stane to jako jako dobro', rekao je Ivan Dadić s Fakulteta prometnih znanost.

Iako su kutije fiksne policija će premještati kamere tako da vozači koji su vozili brže neće znati hoće li ih na kućnoj adresi dočekati kazna ili su prošli pored prazne kutije. A kazne koje možete dobiti na kućnu adresu kreću se u rasponu od 300 do čak 15 tisuća kuna. Ovisno koliko ste jako stisnuli papučicu gasa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene