Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prodi dobio podršku koalicije lijevog centra za novi mandat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođe talijanskih stranaka u koaliciji lijevog centra usuglasili su se da podrže Romana Prodija kao mandatara za sastavljanje još jedne vlade, kao i njegov politički program sadržan u dvanaest točaka, objavio je jučer Prodijev glasnogovornik.

Sporazum je postignut na sastanku održanom u četvrtak kasno navečer, na kojem je Prodi, nakon što je u srijedu podnio ostavku jer Senat nije podržao njegove smjernice vanjske politike, tražio podršku za formiranje nove vlade.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali Slika nije dostupna Italija: Marini vratio mandat Napolitanu

"Svi smo prihvatili program, kako bi ostao na vlasti. Sada je na predsjedniku da odluči da li ga želi poslati nazad u parlament (na izglasavanje povjerenja) ili će mu ponuditi da formira novu vladu", izjavio je Prodijev glasnogovornik Silvio Sircana

Među dvanaest točaka Prodijevog programa je i poštivanje talijanskih međunarodnih obveza, među kojima je i vojna prisutnost u Afganistanu, što je i bio jedan od uzroka rušenja vlade u srijedu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene