Izraelska vojnikinja 'slomila se' nakon što je njezin kolega na smrt izboden nožem na benzinskoj postaji na cesti koja spaja Tel Aviv i Jeruzalem.


Izraelska vojnikinja slomila se nakon što je njezin kolega na smrt izboden nožem na benzinskoj postaji na cesti koja spaja Tel Aviv i Jeruzalem.

Vezani članci Izraelski zračni napadi na Hamasove lokacije - 1 Izrael avionima gađao Hamasove lokacije u Gazi: Poručuju da su odgovorili na raketnu paljbu prema njima Slika nije dostupna Otkrili međunarodnu džihadsku grupu: Izraelci spriječili velike terorističke napade

Na području Zapadne obale u Izraelu nožem je na smrt izboden pripadnik izraelske vojske, a ono što je uslijedilo nakon toga ne viđa se često. Spoznaju o smrti kolege s histeričnim je plačem primila jedna vojnikinja.

Neutješnu djevojku s mjesta događaja kolege su morale odvući.

Prema izvještajima, Palestinac je izbo izraelskog vojnika u trbuh te lakše ranio dvije žene, a potom je ubijen.

POMAŽU POLICIJI Izraelska vojska razmješta stotine vojnike u gradovima

Ovaj se incident dogodio istog dana kada su i dvije Palestinke, 14-godišnjakinja i 16-godišnjakinja, u Jeruzalemu sa škarama napale i lakše ozlijedile starijeg muškarca za kojeg se kasnije ispostavilo da je Palestinac, a ne Izraelac. Policajac je pucao u njih pri čemu je jedna poginula.

Istog je dana Palestinac ubijen u blizini grada Nablusa, nakon što je vojnicima prišao s nožem.

Od 1. listopada u sukobima s izraelskim snagama prilikom pokušaja napada na građane Izraela, ubijeno je 86 Palestinaca. Tijekom napadima noževima, pucnjavi i namjernim naletima vozila na pješake, poginulo je 20 Izraelaca i američki student.

To je najgore nasilje koje je pogodilo tu regiju od rata u Gazi prošle godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook