Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Upravnog odbora Kosovske telekomunikacijske agencije Anton Berisha u četvrtak je preživio pokušaj atentata kad je njegov automobil bio meta minobacačke granate, a policajac u njegovoj pratnji je ranjen.


"Automobil je pogođen minobacačkom granatom. Kosovski policajac je ranjen", priopćila je policija.

Vezani članci Američki vojnici u Iraku, ilustracija Ubijen otac iranskog nuklearnog programa, izrešetali ga u štićenom vozilu. Vlasti poručuju: "Ovo je čin terorizma, osvetit ćemo ga" Slika nije dostupna Optužena dvojica 'skinhedsa'

U priopćenju se navodi da je napad izveden 35 kilometara zapadno od Prištine i da je Berisha prebačen u prištinsku bolnicu. Nije međutim rečeno je li Berisha ostao neozlijeđen.

Berisha ima pojačano policijsko osiguranje od 28. veljače kada su naoružani napadači pucali na njegov automobil na glavnoj cesti Priština- Peć.

Berisha je nedavno sudjelovao u odobravanju licence za drugog operatora mobilne telefonije na Kosovu.

Jake policijske snage su neko vrijeme blokirale cestu Priština-Peć i počela je intenzivna istraga. Ubrzo su uhićena trojica Albanaca za koje se pretpostavlja da su sudjelovali u atentatu na Berishu.

Kosovska vlada je najoštrije osudila ponovni napad na Antona Berishu i zatražila od nadležnih tijela da što prije provedu istragu i pronađu počinitelje. Vlada je također upozorila da takvi incidenti mogu štetiti Kosovu dok se očekuje odluka o konačnom statusu i kad je važno sačuvati mir i sigurnost.