Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Priština: Atentat na šefa telekomunikacijske agencije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Upravnog odbora Kosovske telekomunikacijske agencije Anton Berisha u četvrtak je preživio pokušaj atentata kad je njegov automobil bio meta minobacačke granate, a policajac u njegovoj pratnji je ranjen.

"Automobil je pogođen minobacačkom granatom. Kosovski policajac je ranjen", priopćila je policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mračna pozadina Otkriveno tko stoji iza više od 100 atentata u Jemenu: Ubijani su ljudi koji nemaju veze s terorizmom Bombardiranje Gaze se nastavlja Povećan rizik Zabrinjavajuće upozorenje: "Cijeli Bliski istok mogao bi završiti u plamenu"

U priopćenju se navodi da je napad izveden 35 kilometara zapadno od Prištine i da je Berisha prebačen u prištinsku bolnicu. Nije međutim rečeno je li Berisha ostao neozlijeđen.

Berisha ima pojačano policijsko osiguranje od 28. veljače kada su naoružani napadači pucali na njegov automobil na glavnoj cesti Priština- Peć.

Berisha je nedavno sudjelovao u odobravanju licence za drugog operatora mobilne telefonije na Kosovu.

Jake policijske snage su neko vrijeme blokirale cestu Priština-Peć i počela je intenzivna istraga. Ubrzo su uhićena trojica Albanaca za koje se pretpostavlja da su sudjelovali u atentatu na Berishu.

Kosovska vlada je najoštrije osudila ponovni napad na Antona Berishu i zatražila od nadležnih tijela da što prije provedu istragu i pronađu počinitelje. Vlada je također upozorila da takvi incidenti mogu štetiti Kosovu dok se očekuje odluka o konačnom statusu i kad je važno sačuvati mir i sigurnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene