Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bosanskohercegovačka radio-televizija (BHRT) primila je prijeteću poruku da će zgrada u Sarajevu u kojoj je smještena biti dignuta u zrak.


Bosanskohercegovačka radio-televizija (BHRT) primila je prijeteću poruku da će zgrada u Sarajevu u kojoj je smještena biti dignuta u zrak, a zbog toga su pojačane mjere osiguranja te se provodi istraga kako bi se utvrdilo tko stoji iza takvih prijetnji, potvrđeno je u četvrtak iz policijskih izvora.

Vezani članci Automobil, ilustracija - 1 Užas u BiH: Četverogodišnja djevojčica umrla od vrućine zatvorena u automobilu COVID odjel u sarajevskoj bolnici - 1 Loše vijesti iz susjedstva: Ponovno velik broj novozaraženih, na snazi dodatne restrikcije

Glasnogovornica Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Kristina Jozić kazala je kako je ta agencija u utorak navečer dobila obavijest od sarajevske policije o upućenoj prijetnji.

Trojica osumnjičena za iznuđivanje u Opatiji

O svemu je istodobno informirano i Tužiteljstvo BiH. "SIPA u koordinaciji s Tužiteljstvom BiH poduzima daljnje mjere iz svoje nadležnosti na otkrivanju pošiljatelja poruke i utvrđivanja svih bitnih činjenica u ovom slučaju. U ovom trenutku ne možemo iznositi druge informacije u javnost", kazala je Jozić kako je citira portal "Dnevnog avaza".

Glavni ravnatelj BHRT-a Muhamed Bakarević kazao je kako je prijetnja stigla u redakciju informativnog programa.

"U poruci je pisalo: 'Dići ćemo zgradu BHRT u zrak'. Odmah smo sve prijavili nadležnim službama te podigli stupanj sigurnosti u objektu. Pojačali smo nadzor nad ulazom. Skrenuli smo pozornost osiguranju da dobro provjere tko ulazi i šta unosi", kazao je Bakarević.

BHRT, uz RTV Federacije BiH i RTV Republike Srpske, čini dio javnog servisa u BiH.

Sjedište te kuće je u zgradi RTV doma u novom dijelu Sarajeva, izgrađenoj uoči zimskih olimpijskih igara 1984. godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook