Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećane mjere sigurnosti

Prijetnje BHRT-u - 'Dignut ćemo vam zgradu u zrak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bosanskohercegovačka radio-televizija (BHRT) primila je prijeteću poruku da će zgrada u Sarajevu u kojoj je smještena biti dignuta u zrak.

Bosanskohercegovačka radio-televizija (BHRT) primila je prijeteću poruku da će zgrada u Sarajevu u kojoj je smještena biti dignuta u zrak, a zbog toga su pojačane mjere osiguranja te se provodi istraga kako bi se utvrdilo tko stoji iza takvih prijetnji, potvrđeno je u četvrtak iz policijskih izvora.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima KBC Zagreb Sasula uvrede Prijetila ravnatelju KBC-a jer nije dobila specijalizaciju: "Crknite Hercegovci, pi*ka vam materina ustaška'"

Glasnogovornica Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Kristina Jozić kazala je kako je ta agencija u utorak navečer dobila obavijest od sarajevske policije o upućenoj prijetnji.

Trojica osumnjičena za iznuđivanje u Opatiji

O svemu je istodobno informirano i Tužiteljstvo BiH. "SIPA u koordinaciji s Tužiteljstvom BiH poduzima daljnje mjere iz svoje nadležnosti na otkrivanju pošiljatelja poruke i utvrđivanja svih bitnih činjenica u ovom slučaju. U ovom trenutku ne možemo iznositi druge informacije u javnost", kazala je Jozić kako je citira portal "Dnevnog avaza".

Glavni ravnatelj BHRT-a Muhamed Bakarević kazao je kako je prijetnja stigla u redakciju informativnog programa.

"U poruci je pisalo: 'Dići ćemo zgradu BHRT u zrak'. Odmah smo sve prijavili nadležnim službama te podigli stupanj sigurnosti u objektu. Pojačali smo nadzor nad ulazom. Skrenuli smo pozornost osiguranju da dobro provjere tko ulazi i šta unosi", kazao je Bakarević.

BHRT, uz RTV Federacije BiH i RTV Republike Srpske, čini dio javnog servisa u BiH.

Sjedište te kuće je u zgradi RTV doma u novom dijelu Sarajeva, izgrađenoj uoči zimskih olimpijskih igara 1984. godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene