Belgijski premijer Charles Michel u ponedjeljak je bio meta biših članica skupine Femen koje su ga zalile majonezom i gađale pomfritom, što je najnoviji pokazatelj društvenih napetosti i otpora mjerama štednje koje je donijela njegova vlada.


Uz uzvike "Michel, nosi se" i "Štednja, nosi se", četiri djevojke prekinule su premijera u govoru poslovnim ljudima u Namuru, javili su mjesni mediji.

Vezani članci Njemačka ekstremna desnica (Foto: AFP) Pred Njemačkom je napeta izborna godina: Merkel objavila da se neće ponovno kandidirati, tko će zauzeti njenu poziciju? Ministar rada Josip Aladrović Ministar Aladrović i župan Žinić odgovorili gradonačelniku Petrinje: ''Oni su dobili najviše, 30 milijuna kuna. Ovo nije korektno od njega''

Odjevene u crno i djelomično maskirane, djevojke su Michela gađale prženim krumpirićima i obilno ga zalile majonezom, javila je agencija Belga, nakon čega su ih iz prostorije izvele snage reda, javila je belgijska televizija RTBF.

Nakon što se presvukao, predsjednik belgijske vlade nastavio je govor, okrenuvši incident na šalu isprikom da "malo miriši na majonezu", rečeno je u prilogu RTBF-a.

Njegov je glasnogovornik rekao da neće tužiti djevojke te izbjegao odgovor na pitanje o ugroženoj sigurnosti premijera zemlje u kojoj se novači mnogo džihadista za rat u Siriji.

Prženi krumpirići, najčešće s majonezom, ali i s kečapom i nekim drugim umacima, nacionalni su i omiljeni "fast food" Belgijanaca, koji se smatraju narodom koji je "izmislio" pomfrit. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook