Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Borisov je podnio ostavku nakon što je predsjednička kandidatkinja njegove stranke desnog centra GERB Cecka Cačeva izgubila na izborima.


Bugarski premijer Bojko Borisov poslao je parlamentu ostavku svoje manjinske vlade, priopćio je u ponedjeljak vladin ured za odnose s javnošću.

Vezani članci Argentina, ilustracija Prijateljima sredio cijepljenje preko reda: Argentinski ministar zdravstva podnio ostavku Slika nije dostupna Bugarskom premijeru u ostavci skočio tlak, završio u bolnici

Borisov je najavio u nedjelju da će podnijeti ostavku nakon što je predsjednička kandidatkinja njegove stranke desnog centra GERB Cecka Cačeva izgubila na izborima.

"Sutra ili prekosutra, prvog radnog dana parlamenta, podnijet ću ostavku", rekao je novinarima šef vlade, koji je na vlasti od listopada 2014.

"U pismu zastupnicima premijer je rekao da će vlada nastaviti obavljati svoje dužnosti do sastavljanja nove vlade", stoji u priopćenju. Pad vlade Bojka Borisova mogao bi rezultirati mjesecima političke nesigurnosti i prijevremenim izborima u proljeće iduće godine.

Na bugarskim predsjedničkim izborima u nedjelju pobijedio je Rumen Radev, kandidat oporbenih socijalista sklon Rusiji, s 59,35 posto glasova, pokazali su službeni rezultati izbornog povjerenstva, koji još uvijek nisu konačni. Cecka Cačeva osvojila je 36,17 posto glasova, priopćilo je izborno povjerenstvo na temelju prebrojanih 99,33 posto glasova. (Hina)