Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predsjednik Austrijske pučke stranke podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon poraza na izborima za austrijski parlament, predsjednik Austrijske pučke stranke Wilhelm Molterer podnio je ostavku.

Molterer, 53-godišnji predsjednik OeVP-a, podnio je ostavku na dužnost predsjednika stranke, objavila je austrijska novinska agencija pozivajući se na sudionike sjednice predsjedništva stranke održane poslije podne u Beču

Pročitajte i ovo Hod za život Istaknuli problem femicida Osječki SDP oštro reagirao na Hod za život: "Dio su agende koja povezuje klečavce i hodače" Slika nije dostupna Jordan podnio ostavku na mjesto predsjednika HSU-a

Njega bi trebao naslijediti dosadašnji podpredsjednik stranke, ministar okoliša Josef Proell, javio je isti izvor. Proell bi trebao biti vršitelj dužnosti predsjednika stranke do stranačke konvecije koja bi se trebala održati uskoro.

'Predložio sam predsjedništvu stranke da Josef Proell od danas kao vršitelj dužnosti predsjednika preuzme odgovornost za vođenje OeVP-a', izjavio je Molterer u zajedničkom nastupu sa svojim nasljednikom pred novinarima nakon sjednice.

Drugi podpredsjednik stranke, bivši savezni kancelar Wolfgang Schuessel, također je podnio ostavku na svoju dužnost, javio je list Tiroler Tageszeitung.

List prenosi da je predsjedništvo stranke dalo slobodne ruke Proellu pri odabiru svojih budućih suradnika u vodstvu OeVP-a.

Na izborima u nedjelju OeVP je osvojio 25,6 posto glasova, što je najlošiji izborni rezultat u povijesti stranke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene