Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pravom Draganu Dabiću neprestano zvoni telefon na koji se javlja sa 'Ovdje Radovan'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravi Dragan Dabić iz Rume, čiji je identitet godinama koristio nedavno uhićeni optuženi ratni zločinac Radovan Karadžić, nezadovoljan je što je dospio u središte medijske pozornosti jer, kako tvrdi, nema nikakve veze s haškim bjeguncem.

Od kada je objavljena vijest o tome da je njegovo ime koristio traženi haški optuženik, Dabiću telefon bez prestanka zvoni i sada se na njega javlja riječima: "Ovdje Radovan", piše novosadski "Dnevnik".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VIDEO: Kako bi danas mogao izgledati Ratko Mladić Slika nije dostupna VIDEO: Tko je pomagao dr. Dabiću?

"Jedva čekam da sve ovo prođe. Umjesto da mirujem, telefon zvoni bez prestanka, a kroz kuću defiliraju ljudi koji traže da im pričamo o Radovanu kao da ga znamo. Nitko ne pita kako živimo od desetak tisuća dinara mirovine, zašto se Dragan pod stare dane penje na tuđe krovove da zaradi neki dinar da platimo struju, vodu, građevinsko zemljište", revoltirana je Draganova nedavno operirana supruga.

Dragan Dabić je umirovljeni zidar u Rumi, živi skromno od mirovine koja iznosi oko 130 eura mjesečno.

"Nisam ti ja političar ali, ako netko treba odgovarati za ono za što ga terete, zašto ne ode i brani se. Ovako, kriti se iza tuđeg imena i nije baš lijepo. Mene sada zovu sa svih strana, zovu novinari, poznanici, čude se, a ja, što mogu, kažem da sa svim tim nemam veze. U šali kažem da sam, eto, postao i doktor za tu, kako se ono kaže, alternativnu medicinu, đavo će ga znati. Iskreno, ovo sve mi nije trebalo, a Karadžić je trebao otići pred taj sud i reći što ima, a ne da se krije", dodaje Dragan Dabić.

Pročelnik Policijske uprave Srijemska Mitrovica Zoran Smajić izjavio je na konferenciji za novinare da u toj upravi nema postupaka koji se vode povodom krivotvorenja osobne iskaznice izdane u Rumi Radovanu Karadžiću.

Okružni javni tužitelj Ratko Galečić je rekao da tim za suradnju sa Haškim tribunalom radi svoj posao i da će, ako je bilo krivičnog djela falsifikata kod izdavanja osobnih isprava, o tome biti provedena detaljna istraga.

Radovan Karadžić uhićen je 20. srpnja u okolici Beograda. Iako jedan od najtraženijih haških bjegunaca godinama je neskrivajući se živio u glavnom gradu pod identitetom Dragana Dabića, poznavatelja alternativne medicine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene