Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imao nacističku zastavu

Poznato tko je mladić koji se namjerno zabio u ogradu ispred Bijele kuće: Htio ubiti Bidena

Kamion udario u zaštitnu ogradu kod Bijele kuće - 2
Kamion udario u zaštitnu ogradu kod Bijele kuće - 2 Foto: Screenshot
Muškarac Sai Varshitha Kandula, mladić koji se kamionom zabio u ogradu ispred Bijele kuće, nije američki državljanin niti zakoniti stanovnik.

Čovjek s nacističkom zastavom za kojeg vlasti kažu da se u ponedjeljak zabio kamionom U-Haul u zaštitnu ogradu ispred Bijele kuće i rekao istražiteljima da će ubiti predsjednika Joe Bidena nije američki državljanin niti zakoniti stanovnik, rekao je tužitelj na sudu u srijedu.

Novi detalji došli su tijekom prvog saslušanja za 19-godišnjeg Saija Varshithu Kandulu na Okružnom sudu SAD-a gdje se suočava s točkom optužnice za uništavanje imovine u incidentu koji je privukao pažnju nacionalnih medija. Nitko nije ozlijeđen, ali vlasti tvrde da je Kandula rekao da je bio spreman počiniti nasilje kao dio plana za preuzimanje vlasti.

Potpunija slika o Kanduli također se počela nazirati od poznanika koji je s njim pohađao srednju školu u predgrađu St. Louisa. Errion Barfield rekao je da su on i ostali prijatelji bili šokirani optužbama protiv Kandule, kojeg je opisao kao tihog i ljubaznog.

Barfield i Kandula zajedno su išli na tečaj računarstva i razgovarali su o karijeri u računalnom inženjerstvu, piše The Washington Post.

Pročitajte i ovo Kamion udario u zaštitnu ogradu kod Bijele kuće - 2 Istraga u tijeku VIDEO Kamion udario u zaštitnu ogradu kod Bijele kuće: Sudario se dvaput, a pored njega je ležala jeziva zastava

Posebni pomoćnik državnog odvjetnika SAD-a Alexander Schneider tvrdio je da Kandula treba biti pritvoren jer postoji opasnost od bijega, a njegov je napad bio nasilan i usmjeren na ometanje Vlade.

Schneider je rekao da je Kandulina posljednja poznata adresa bila u Chesterfieldu, ali nije rekao iz koje je zemlje porijeklom niti kada je stigao u Sjedinjene Države.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene