Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove evakuacije

Požari haraju Španjolskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nove evakuacije odvijale su se u noći s petka na subotu na španjolskom otoku La Gomeri, na Kanarskim otocima, gdje je ponovno buknuo šumski požar koji je već opustošio 3.000 hektara, dok je više od 1.000 hektara gorjelo u Galiciji.

"Stanovnici sela La Hayasa, Arurea i Guade na zapadu otoka, evakuirani su tijekom noći", uz oko 300 ljudi iz sedam sela evakuiranih u petak, rekao je u subotu ujutro glasnogovornik hitne službe Kanara.

"Na tri fronta vatra je i dalje aktivna", dodao je i precizirao da je vatra u parku Grajonay, prirodnom rezervatu otoka, ponovno buknula na već opožarenim područjima.

Početkom tjedna je desetina površine tog parka izgorjela i izazvala zabrinutosti za očuvanje ekosustava visoke vrijednosti, ostatka suptropskih šuma koje su pokrivale obale Mediterana prije više desetaka milijuna godina i koje su dio UNESCO-ove svjetske baštine.

Tri žarišta vatre su u nekoliko sati opustošila stotine hektara u petak u Galiciji, na sjeverozapadu zemlje, gdje je već izgorjelo više od 1.000 hektara. Nakon najsuše zime u posljednjih 70 godina u Španjolskoj je val afričke vrućine donio temperature više od 40 stupnjeva. Između 1. siječnja i 29. srpnja u Španjolskoj je izgorjelo 130.830 hektara vegetacije. (Hina)

Pročitajte i ovo Požari u Grčkoj Šumski požari FOTO Pakao u Grčkoj, gori već deveti dan: "Nažalost, ne vidimo da se fronta može obuzdati i staviti pod kontrolu" Požari u Grčkoj - 4 haraju požari Strava u Grčkoj: U šumi pronađeno 18 izgorjelih ljudskih tijela

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene