Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovo otkriće je u kontradikciji s tvrdnjama da je Hitler izgubio testis u ranjavanju šrapnelom u Prvom svjetskom ratu.


Čini se kako je britanska pjesma iz perioda Drugog svjetskog rata ipak govorila istinu čitavo ovo vrijeme. Pojavili su se novi dokazi o tome da je nacistički vođa Adolf Hitler patio od poremećaja nespuštenog testisa.

Vezani članci Slika nije dostupna NJEGOVO IME JE SINONIM ZA IZDAJNIKA Slika nije dostupna Ni nacisti, ni glad, ni smrt, ni 872 dana krvave opsade, nisu ga uspjeli uništiti

Otkad su tu pjesmu prvi počeli pjevati britanski vojnici na melodiju pjesme "Colonel Bogey", bjesnila je debata oko istinitosti tvrdnje u pjesmi da Hitleru nedostaje jedan vitalan dio na spolnom organu, prenosi Telegraph.

Sad njemački povjesničar tvrdi da je otkrio neosporiv dokaz o tome, u obliku zdravstvenog kartona. Godine 1923. Hitlera je pregledao zatvorski liječnik, nakon što je bio uhićen tijekom svojeg prvog i neuspjelog pokušaja dolaska na vlast u münchenskom puču u Pivskoj hali.

'Testis je vjerojatno zakržljao'

Podaci iz tog pregleda jasno pokazuju da je Hitler imao poremećaj nespuštenog testisa na desnoj strani, ističe profesor Peter Fleischmann, sa Sveučilišta Erlangen-Nuremberg.

Hitler je spomenuti indignitet prošao u zatvoru Landsberg, odnosno po dolasku u isti.

Vjerovalo se da su ti dokumenti bili izgubljeni, sve dok se odjednom nisu pojavili na jednoj javnoj aukciji. Bavarska vlada ih je odmah zapečatila, a trenutno se tek pošteno proučavaju.

U tim dokumentima dr. Josef Steiner Brin, navedeni zatvorski liječnik, napisao je da je Hitler bio zdrav i snažan, ali da je patio od kriptorhizme na desnoj strani. "Testis je vjerojatno zakržljao", rekao je profesor Fleischman.

Prijašnje zablude

Ovo otkriće je u kontradikciji s tvrdnjama da je Hitler izgubio testis u ranjavanju šrapnelom u Prvom svjetskom ratu.

S druge strane, kad su sovjeti napravili obdukciju nad Hitlerovim tijelom, zabilježili su pak da nedostaje - lijevi testis.

Pjesmu s početka priče napisao je britanski narednik F. J. Ricketts godine 1939. za potrebe propagande koja bi naštetila nacistima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook