Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pacijent na respiratoru

Potvrđen slučaj rijetke vrste boginja: Simptomi uključuju glavobolju, groznicu, bol u mišićima...

Hitna pomoć, Velika Britanija
Hitna pomoć, Velika Britanija Foto: Afp
Rijedak slučaj majmunskih boginja potvrđen je u Engleskoj. Pacijent se liječi u stručnoj jedinici za respiratorne bolesti u Londonu. Stručnjaci ističu kako postoji vrlo nizak rizik od prijenosa bolesti na opću populaciju.

U Engleskoj je potvrđen rijedak slučaj majmunskih boginja, objavila je britanska zdravstvena organizacija. Pacijent se trenutno liječi u stručnoj jedinici za respiratorne zarazne bolesti u Londonu.

Liječnici upozoravaju kako ova virusna infekcija obično uzrokuje blagu bolest te da se većina ljudi oporavi unutar nekoliko tjedana. Napominju kako je bolest slična ljudskim boginjama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "vrlo brzo se prenosi" Panika u osnovnoj školi: Više od 500 učenika zaraženo misterioznim virusom, među simptomima se dva posebno ističu

Pročitajte i ovo Ilustracija OTKRIĆE U ŠVICARSKOJ Bijela kava, ali ne s mlijekom? U tvornici omiljenog napitka pronađeno više od pola tone kokaina

Početni simptomi uključuju groznicu, glavobolju, bolove u mišićima, bolove u leđima i iscrpljenost. Međutim, kod nekih se osoba može javiti teška bolest, piše Sky News.

Dodaje se da se infekcija može širiti bliskim kontaktom sa zaraženom osobom, ali postoji vrlo nizak rizik od prijenosa na opću populaciju.

Pacijent s majmunskim boginjama nedavno je doputovao iz Nigerije te se vjeruje da je ondje zaražen ovim virusom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene