Obavijesti Video Pretražite Navigacija
spašena je

Potresna poruka osvanula na društvenim mrežama: "Ja sam djevojka koja je skočila s mosta i imam jednu molbu..."

Most Duga, Srbija
Most Duga, Srbija Foto: Getty Images
Na društvenim mrežama osvanula je potresna poruka mlade djevojke iz Srbije koja je pokušala počiniti samoubojstvo.

Na društvenim mrežama osvanula je potresna poruka mlade djevojke iz Srbije koja je pokušala počiniti samoubojstvo bacivši se s mosta. Nasreću, spasili su je mladić i djevojka koji su u tom trenutku Dunavom plovili u čamcu.

"Dobar dan. U petak 20. svibnja skočila sam s mosta Duga. Možete li mi pomoći da pronađem dečka i djevojku koji su me čamcem spasili? Ili im barem prenijeti da sam sigurna. Hvala puno", napisala je na Facebooku.

Pročitajte i ovo Pucnjava u osnovnoj školi u Teksasu - 2 STRAVIČNO KRVOPOLIĆE VIDEO Pogledajte trenutak kada je 18-godišnji napadač ušao u osnovnu školu: Prije krvavog pohoda upucao i svoju baku

Pročitajte i ovo Sudski čekić SUD U BIHAĆU Oslobođena šestorica optuženih za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića

Njezine riječi zahvale ubrzo su našle pravi put. Spasio ju je Dušan Ilić, 27-godišnji pravnik koji radi kao konobar na obližnjem splavu. Skroman je mladić za Telegraf opisao što se dogodilo te večeri.

"Bio sam u čamcu s prijateljicom. Čuo sam da je nešto pljusnulo i odjednom vidio glavu kako pluta. Odmah smo prišli i djevojku podigli na čamac. Nije mogla pričati, ali je rekla da nije dobro", prisjetio se Dušan.

Tada se jedino bojao da će se ona opirati i da neće htjeti biti spašena. No, bila je iscrpljena i nije pružala otpor.

"Zbrinuli smo je i otišli. Pronašla me i poslala mi poruku zahvale i isprike. Rekao sam joj da mi se nema što ispričavati niti zahvaljivati, ali i da je život jako lijep i da mi je drago što sam spasio jedan mladi život", istaknuo je.

Ne ustručavajte se potražiti pomoć

Ako se vi ili netko vama blizak suočava s određenim psihološkim poteškoćama ili se jednostavno nalazite na životnom raskršću u potrazi da pravom odlukom, nemojte se nikad ustručavati i pitati za pomoć i razgovor. Donosimo vam nekoliko kontakata gdje možete porazgovarati s punim povjerenjem sa stručnjacima koji će vam sigurno pomoći:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb

Nazovite na telefon 01-2376-470 kad god vam zatreba pomoć od 0 do 24 sata, liječnici su uvijek spremni porazgovarati s vama i pomoći vam. U Centar za krizna stanja pri KBC Zagreb možete doći i bez najave i uputnice svakim danom između 8 i 20 sati.

Hrabri telefon

Ako ste maloljetno dijete ili roditelj koji se suočava s različitim odgojnim izazovima, možete se obratiti stručnjacima na Hrabrom telefonu.
Ako ste dijete, nazovite na besplatni broj 116-111.
A broj Hrabrog telefona za mame i tate je 0800-0800. Linija je otvorena svakim radnim danom od 9 do 20 sati.

Psihološki centar TESA

Psihološki centar TESA udruga je koja već 25 godina daje besplatnu psihološku pomoć i podršku zdravom razvoju građana.

Nazovite na broj: 01/48 28 888 - radnim danom od 10 do 22 sata ili im se javite mailom za savjet: psiho.pomoc@tesa.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene