Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panika u Italiji

Potres pogodio poznato ljetovalište: Ženu ubila krhotina s crkve, najmanje 25 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres jačine 4 stupnja po Richteru pogodio je u ponedjeljak oko 21 sat talijanski otok Ischia, usmrtivši barem jednu osobu dok je 25 osoba ozlijeđeno u urušavanju zgrada, priopćili su tamošnji dužnosnici.

Stanovnici i turisti na otoku, na kojemu vlada gužva na vrhuncu ljetne sezone, bježali su na ulice iz domova i hotela. Televizijske snimke pokazale su kako je u potresu srušeno oko šest zgrada u gradu Casamicciola te mjesna crkva.

Službenik lokalne civilne zaštite izjavio je da je jedna žena poginula nakon što ju je pogodila krhotina zida sa crkve.

Liječnik iz lokalne bolnice kazao je pak kako je oko 25 osoba primilo medicinsku pomoć zbog manjih ozljeda, koja im je zbog evakuacije bolnice pružana na otvorenom.

Na otok su nakon potresa stigli spasitelji s kopna.

Potres na otoku Ischia dogodio nekoliko dana prije prve godišnjice velikog potresa, u kojemu je u središnjoj Italiji stradalo gotovo 300 ljudi, većina u gradu Amatrice . (Hina)

Pročitajte i ovo Potres na sjeveru Italije podrhtavanje tla Potres pogodio sjever Italije: "Osjetile su se lagane vibracije" Pozzuoli Život na vulkanu Tisuće potresa trese regiju u susjedstvu: ''Sve što možemo je vrlo pozorno pratiti što se događa''

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene