Obavijesti Video Pretražite Navigacija
4,9 STUPNJEVA

Snažan potres pogodio Albaniju, treslo se i u Dubrovniku: "Itekako sam ga osjetio, ljuljalo nas je desetak sekundi!"

Potres u Tirani (Foto: Screenshot EMSC)
Potres u Tirani (Foto: Screenshot EMSC) Foto: Screenshot EMSC
Potres se, po svjedočenjima očevidaca, osjetio i u Dubrovniku te Pučišćima, a zabilježena su svjedočanstva i iz Skopja te Sarajeva.

U prijepodnevnim satima glavni grad Albanije, Tiranu, pogodio je snažan potres. Po Europsko-mediteranskom seizmološkom centru (EMSC), epicentar potresa bio je 30 kilometara od Tirane, a jačina mu je određena na 4,9 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo" Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće"

Potres se, po svjedočenjima očevidaca, osjetio i u Dubrovniku te Pučišćima, a zabilježena su svjedočanstva i iz Skopja te Sarajeva, gdje su građani javljali kako su osjetili ljuljanje, posebice oni koji žive u visokim zgradama.

"Itekako sam osjetio ovaj potres, krevet mi se pomaknuo lijevo-desno nekoliko puta", "Ljuljalo nas je desetak sekundi", napisali su na stranicama EMSC-a očevici iz Dubrovnika. Iz Tirane pak javljaju kako je potres bio snažan i dugo je trajao te da su u kućama otpadale žbuka i slike sa zidova. Neke su tvrtke iz preventive i evakuirale svoje radnike iz ureda. Po nekim svjedočanstvima, nakon prvog uslijedio je još jedan, manji potres.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene