Potres u Tirani (Foto: Screenshot EMSC)
Potres u Tirani (Foto: Screenshot EMSC) Foto: Screenshot EMSC

Potres se, po svjedočenjima očevidaca, osjetio i u Dubrovniku te Pučišćima, a zabilježena su svjedočanstva i iz Skopja te Sarajeva.


U prijepodnevnim satima glavni grad Albanije, Tiranu, pogodio je snažan potres. Po Europsko-mediteranskom seizmološkom centru (EMSC), epicentar potresa bio je 30 kilometara od Tirane, a jačina mu je određena na 4,9 stupnjeva.

Vezani članci Slabiji potres u Zagrebu Slabiji potres probudio Zagrepčane: ''Baš je ljuljalo. Čula sam luster kako zvecka, krevet mi se micao" Potres u Dubrovniku Dalmacija se opet tresla: Nakon Zadra, slabiji potres pogodio i Dubrovnik

Potres se, po svjedočenjima očevidaca, osjetio i u Dubrovniku te Pučišćima, a zabilježena su svjedočanstva i iz Skopja te Sarajeva, gdje su građani javljali kako su osjetili ljuljanje, posebice oni koji žive u visokim zgradama.

"Itekako sam osjetio ovaj potres, krevet mi se pomaknuo lijevo-desno nekoliko puta", "Ljuljalo nas je desetak sekundi", napisali su na stranicama EMSC-a očevici iz Dubrovnika. Iz Tirane pak javljaju kako je potres bio snažan i dugo je trajao te da su u kućama otpadale žbuka i slike sa zidova. Neke su tvrtke iz preventive i evakuirale svoje radnike iz ureda. Po nekim svjedočanstvima, nakon prvog uslijedio je još jedan, manji potres.