Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"stavovi im različiti"

Potpuno se raspao pravni tim: Nakon Nobila još dvoje odvjetnika napustilo oca ubijenog Davida Dragičevića

David Dragičević (Foto: Provjereno)
David Dragičević (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno
Nakon što je hrvatski odvjetnik Anto Nobilo objavio da je napustio međunarodni pravni tim koji je radio na istrazi ubojstva Davida Dragičevića, još je dvoje odvjetnika obznanilo da su napustili Davora Dragičevića, Davidovog oca.

Duško Tomić, koji je dosad bio na čelu pravnog tima, također je rekao da više nije član. "Više nisam šef advokatskog tima Davora Dragičevića. Tim više ne postoji jer su naši stavovi različiti", rekao je Tomić, piše Mondo.ba

Pročitajte i ovo Davor Dragičević (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) Pobjegao iz Banja luke Davor Dragičević se pojavio nakon tri mjeseca, pokopat će posmrtne ostatke sina Davida Ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića (Foto:Avaz/G.Dakić) - 2 Pokopat će ga u Austriji Uzdasi i plač tijekom ekshumacije posmrtnih ostataka Davida Dragičevića: "Ovdje ni mrtvi nemaju mira"

Zora Dubočanin, koja je u timu bila kao stručna pomoć Duška Tomića, također je napustila skupinu. "Ifet i ja smo najbliži u mišljenju. Došla sam kao stručna pomoć Duška Tomića iako me pozvala majka Suzana. Mi smo na strani oštećenih. Nobilo i ja smo rekli Lepiru (Želimir Lepir, glavni tužitelj banjalučkog tužiteljstva) da nećemo dalje sudjelovati. Ja sam rekla da neću raditi jer je Vrećo (Dalibor Vrećo, banjalučki tužitelj koji vodi ovaj slučaj) uključen u to, a nije radio sve što treba. Nije se baš proslavio. Rekli su da im treba vremena za ekspertize telefona, laptopova", rekla je Dubočanin. 

Dodala je da ne želi raditi tamo gdje ne može dati sve od sebe. "Tražili smo Vrećino izuzeće, ali ga nismo dobili. Nismo dobili neke rezultate. Najbliže sam mišljenju da je David ubijen. Nemam sve dokaze sada za to, ali mislim da je ubijen. Uvjerena sam da će se saznati istina o smrti Davida Dragičevića", rekla je Dubočanin.

Uz Dragičevića je ostao još jedino odvjetnik Ifet Feraget. "Od početka sam uz Davora. Nemam nikakvo mišljenje o onome o čemu ne postoje svi dokazi. Desilo se ubojstvo. O detaljima nakon što Tužiteljstvo predstavi sve dokaze. Ostajem Davorov i Suzanin advokat”, rekao je Feraget.

Davor Dragičević i dalje tvrdi da je vrh Republike Srpske i tužiteljstva umiješan u ubojstvo njegovog sina. "Zahvaljujem ostalim članovima koji nisu ništa uradili. Nisu me slušali", rekao je Dragičević, dodajući da ima povjerenje u Ferageta.

Anto Nobilo također je objavio da napušta međunarodni pravni tim ustvrdivši da političari manipuliraju Davidovim ocem. "Otac Davor Dragičević je očajan čovjek. Sve mu opraštam i sve ga razumijem. Njemu je sin stradao. Međutim, njega su obuhvatili ljudi iz politike i oni ga otprilike usmjeravaju. Njima odgovara da je bio masakriran, da je silovan, da ga je ubila policija, da je ministar unutarnjih poslova to zapovjedio. Ništa to nije istina", rekao je Nobilo.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je mladić ubijen, dok je iz Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka priopćeno da postoji osnovana sumnja da je Dragičević ubijen, odnosno da je 18. ožujka, nakon fizičkog sukoba s dvije ili tri osobe, bježeći pao u rijeku Crkvenu ili su ga gurnuli, gdje se utopio.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene