Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treći mandat

VIDEO Potpuno ludilo zbog pobjede: Erdogan zapjevao, pogledajte slavlje na autobusu

Aktualno Galerija Proslava Erdoganove pobjede Proslava Erdoganove pobjede Foto: Afp Proslava Erdoganove pobjede Proslava Erdoganove pobjede Foto: Afp Proslava Erdoganove pobjede Proslava Erdoganove pobjede Foto: Afp Slavlje na ulicama Istanbula Slavlje na ulicama Istanbula Foto: Afp +0 Slavlje na ulicama Istanbula Galerija 1/5 >>
Zbog pobjede na izborima Erdogan je zahvalio biračima na još jednom petogodišnjem mandatu na čelu države. Osim u Turskoj, slavilo se i u Njemačkoj, gdje je došlo i do izgreda.

Predsjednik Tayyip Erdogan u nedjelju je proglasio pobjedu na predsjedničkim izborima u Turskoj, koja će njegovu sve autoritarniju vladavinu uvesti u treće desetljeće. Erdoganove pristaše koje su se okupile ispred njegove rezidencije u Istanbulu uzvikivale su "Allahu Akbar" ili "Bog je najveći".

Erdogan je održao pobjednički govor ispred svoje predsjedničke palače u Ankari. Svojim okupljenim simpatizerima s vrha autobusa obratio se pjesmom; zahvalio je biračima na još jednom petogodišnjem mandatu na čelu države.

Nakon kratke pjesme kojom je proslavio novi predsjednički mandat, uputio je poruku i svom protukandidatu Kemalu Kilicdarogluu. 

 

 

Svjetski čelnici, među njima i američki predsjednik Joe Biden, ruski predsjednik Vladimir Putin i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, u nedjelju su mu čestitali na pobjedi.

Pročitajte i ovo Slavlje na ulicama Istanbula Treći mandat Erdogan proglasio pobjedu na izborima: Putin čestitao svom "dragom prijatelju"

Stotine ljudi u Njemačkoj, koja ima veliku tursku populaciju u iseljeništvu, proslavile su njegovu pobjedu spontanim automobilskim povorkama, istaknutim zastavama i trubljenjem. Automobili ukrašeni turskim zastavama vozili su u nedjelju navečer trubeći ulicama njemačkih gradova, uključujući glavni grad Berlin, Duisburg na zapadu zemlje i sjevernu luku Hamburg. Prema informacijama policije, slavlje je proteklo uglavnom mirno.

Pročitajte i ovo Recep Tayyip Erdoğan Izbori u Turskoj Više od 90 posto glasova prebrojano, izlazne ankete se razlikuju: "Ostanite na biračkim mjestima i pripazite na kutije. Okolnosti su teške"

U Mannheimu u jugozapadnoj državi Baden-Württemberg ipak je došlo do sukoba. Sudionici su policajce gađali predmetima, a neki iz kolone sukobili su se s pješacima. Nitko nije ozlijeđen.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene