Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Armenske primjedbe

Odgođeno potpisivanje povijesnog sporazuma Turske i Armenije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpisivanje povijesnog sporazuma Turske i Armenije predviđeno za 17 sati u subotu u Zuerichu ‘odgođeno’ je ‘u posljednji čas’ zbog nekih armenskih primjedba, kazao je glasnogovornik američkog State Departmenta.

U vrijeme predviđeno za ceremoniju potpisivanja na Sveučilištu u Zuerichu u zgradu nisu došla američka i armenska izaslanstva. Američka državna tajnica Hillary Clinton ‘vratila se’ u hotel, kazao je američki glasnogovornik Ian Kelly, kako bi s armenskim kolegom Eduardom Nalbandijanom pokušala riješiti problem.

Pročitajte i ovo Nikol Pashinyan i Vladimir Putin Drastična promjena Novi udarac za Putina - država saveznica okreće mu leđa, žele u američki tabor: "Moskva nas je iznevjerila" Vladimir Putin sporazum o odanosti Putinovo ministarstvo pripremilo poseban zakon za strance: Ovo nikako ne smiju napraviti

>> Turska i Armenija uskoro uspostavljaju diplomatske odnose

Zasad nije točno poznato o kakvim se ‘poteškoćama’ radi, ali sporazum o normalizaciji odnosa Turske i Armenije, kojim je trebalo biti okončano stoljetno neprijateljstvo dviju zemalja, ima žestoke protivnike među nacionalistima na obje strane. Otomanske vlasti ubile su oko milijun i pol Armenaca tijekom Prvog svjetskog rata što moderna turska država ne želi priznati kao genocid. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene