Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poplave u Šri Lanki

Raseljeno pola milijuna ljudi: Poplave oduzele 164 života, traga se za njih 108

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 164 osobe su preminule, a 108 ih je nestalo zbog poplava uzrokovanih monsunskim kišama diljem jugozapadnih dijelova Šri Lanke.

Obilne padaline u petak su prouzročile velike poplave i klizišta na tom otoku u Indijskom oceanu, prisilivši oko pola milijuna stanovnika s njegova južnog i zapadnog dijela da napuste domove.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca

Nestalima se još uvijek smatraju 104 osobe, a 88 ih je hospitalizirano, izvijestio je Centar za upravljanje prirodnim katastrofama.

Ministarstvo vanjskih poslova Šri Lanke pokrenulo je svoju jedinicu za hitne intervencije i pozvalo UN-ovu Međunarodnu savjetodavnu skupinu za traženje i spašavanje, kao i susjedne zemlje, kako bi pomogle u oporavku. Vlada je preraspodjelila 2000 vojnika na zahvaćena područja."Imamo problem ograničenih resursa", izjavio je ministar vanjskih poslova Ravi Karunanayake.

Indija je odmah uputila nekoliko vojnih plovila, a na jednom je ekipa liječnika i medicinskog osoblja.

Među okruzima koja su najviše pogođena bila je Ratnapura, oko 60 milja jugoistočno od Colomboa, glavnog grada zemlje, prenosi CNN.

Posrijedi su najgore poplave od svibnja 2003. kada je smrtno stradalo 250 osoba, a vodene bujice odnijele su oko 10.000 kuća. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene