Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otežano spašavanje

Poljska: Požar u rudniku, šest ljudi blokirano pod zemljom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest osoba, četvorica rudara i dvojica spasilaca blokirani su na dnu rudnika ugljena Kupinski u poljskom Suszecu nakon požara koji je izbio jučer navečer, objavila je uprava rudnika.

'Akcija spašavanja traje i pokušavamo doprijeti do svih blokiranih pod zemljom', rekla je glasnogovornica rudarsko tvrtke JSW, vlasnice rudnika. Spasioci znaju na kojem se mjestu nalaze četvorica rudara, ali nisu u kontaktu s dvojicom koji se vode ako nestali.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć" Andrzej Duda Konzervativna ideologija Poljski predsjednik blokirao zakon i ugrozio živote i zdravlje žena i djevojaka

Spašavanje se odvija u vrlo teškim okolnostima, na 45 stupnjeva Celzijevih i u gustom dimu. Nesreća se dogodila u četvrtak navečer na 900 metara dubine. Ukupno je 32 rudara bilo u predjelu požara. Osim navedene četvorice svi su spašeni. Četrnaest ih je ozlijeđeno, od kojih je osam hospitalizirano zbog opeklina, ali nisu u životnoj opasnosti. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene