Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Talačka kriza u Švicarskoj

Naoružan sjekirom i nožem držao taoce u vlaku, policija ga ubila

Okončana talačka kriza u vlaku u Švicarskoj - 2
Okončana talačka kriza u vlaku u Švicarskoj - 2 Afp
Aktualno Galerija Okončana talačka kriza u vlaku u Švicarskoj - 5 Okončana talačka kriza u vlaku u Švicarskoj - 5 Foto: Afp Okončana talačka kriza u vlaku u Švicarskoj - 4 Okončana talačka kriza u vlaku u Švicarskoj - 4 Foto: Afp Okončana talačka kriza u vlaku u Švicarskoj - 3 Okončana talačka kriza u vlaku u Švicarskoj - 3 Foto: Afp Okončana talačka kriza u vlaku u Švicarskoj - 2 Okončana talačka kriza u vlaku u Švicarskoj - 2 Foto: Afp +0 Okončana talačka kriza u vlaku u Švicarskoj - 1 Galerija 1/5 >>
Policija je u intervenciji u vlaku teško ranila iranskog azilanta koji je u međugradskom vlaku 15 putnika držao kao taoce. On je od ozljeda preminuo, a taoci su neozlijeđeni.

Švicarska policija priopćila je da je 32-godišnji iranski azilant naoružan sjekirom i nožem gotovo četiri sata držao 15 ljudi kao taoce u vlaku između Baulmesa i Yverdon-les-Bainsa sve dok policija nije upala u vlak u četvrtak navečer i ubila napadača.

 

"Svi su taoci oslobođeni neozlijeđeni. Napadač je fatalno ranjen u intervenciji", priopćila je policija u kantonu Vaud.

Policija nije izašla ni s kakvim detaljima vezanim uz moguće motive počinitelja.

Situacije s taocima u Švicarskoj su vrlo rijetke, a kada do njih dođe, većinom su povezane s bankama i tvrtkama. U siječnju 2022. zaposlenici tvrtke za proizvodnju satova  zatočeni su i uzeti za taoce te su bili prisiljeni otvoriti sef s dragocjenim metalima.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene