Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarac naoružan eksplozivom napao je u srijedu skupinu australskih turista koji su bili u posjetu kineskom gradu Xi'anu i držao jednu ženu i lokalnog prevoditelja kao taoce dok ga policija nije ubila iz vatrenog oružja.


Muškarac je napao skupinu od desetero Australaca koji su bili u Xi'anu, poznatom po vojnicima od terakote i drugim arheološkim nalazima, izjavila je glasnogovornica australskog veleposlanstva u Pekingu Janaline Oh. 

Vezani članci Liječnici KBC-a Rijeka Korona ne posustaje, bolnice se pune: Liječnici upozoravaju - "Uzimanje ovih lijekova na svoju ruku povećava smrtnost" Apartman u Gorskom kotaru - 4 Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane: Zeleno srce Hrvatske u jeku pandemije bilježi nikad bolje rezultate

Devetero turista brzo je oslobođeno ali je 48-godišnju ženu iz Novog Južnog Walesa muškaraca zadržao, rekla je Oh.

"Kineske sigurnosne službe su intervenirale i osigurale oslobađanje žene. Australska je vlada zadovoljna što je žena sada sigurna", rekla je Oh u telefonskom razgovoru. Službena kineska novinska agencija Xinhua je rekla da je muškarac naoružan eksplozivom oteo autobus u blizini povijesnog gradskog trga i za taoce uzeo jednu turisticu i lokalnog prevoditelja.

"Policija je pristala na zahtjev napadača da dobije jedno vozilo kojim je potom krenuo prema lokalnoj zračnoj luci dok nije zaustavljen na naplatnim kućicama.

"Nakon više neuspješnih molbi policije, policajci su poduzeli odlučni korak otvorivši paljbu. Taoci su na sigurnom i neozlijeđeni", izvijestila je Xinhua.

U izvješću se kaže da policija vjeruje da se čovjek zvao Xia Tao i da je bio radnik u Xi'anu. Policija još uvijek istražuje slučaj i nije ponudila objašnjenje napada.