Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vidite li razliku?

Policija testirala građane: Znate li koji je pištolj pravi a koji igračka?

Koji je pravi? (Foto: Polizei München)
Koji je pravi? (Foto: Polizei München) Foto: Polizei München
Policija u Münchenu je putem svoje Facebook stranice odlučila pitati građane da li znaju koji je pištolj pravi, a koji je lažan. Izgled pištolja je toliko autentičan da se jedva može prepoznati da nije pravi.

U stresnoj situaciji i gledajući s udaljenosti svakome bi se učinilo da je riječ o pravom pištolju, objavila je policija. 

Pročitajte i ovo Oružje proći će nekažnjeno Policiji se javio muškarac naoružan do zuba: Nevjerojatno što je sve imao kod sebe Pucnjava u Kansas Cityju - 2 Tragedija umjesto veselja FOTO/VIDEO Krvavi napad na paradi pobjednika Super Bowla: Ubijena DJ-ica, deseci ranjenih, među njima i puno djece

Na to su se odlučili nakon što ih je nazvao svjedok i prijavio da muškarac prijeti ženi pištoljem. Oboje su u automobilu, a muškarac je ženi pištolj prislonio na glavu, rekao je svjedok. Policija je odmah intervenirala.

I doista, pronašli su muškarca, ženu ali i lažni pištolj. Policajcima su rekli da su se samo igrali odnosno da su glumili žrtvu i nasilnika. Zašto, nisu objasnili ili policija taj podatak nije objavila. Navode kako je ovo samo jedan od takvih primjera. 

"Izgled pištolja je toliko autentičan da se jedva može prepoznati da nije pravi. U stresnoj situaciji i gledajući s udaljenosti svakome bi se učinilo da je riječ o pravom pištolju te da se upravo događa zločin. Hvala svjedoku koji nije oklijevao te nas odmah nazvao jer iako se pokazalo bezopasnim, ono što su to dvoje ljudi učinili, uopće nije bezopasno. Ugrožava ljude u prometu, a i takav izgled oružja ne bi trebao doći u javnost" - stoji u objavi. 

Ispod fotografije osvanulo je mnoštvo komentara, a policija je naknadno objavila kako je pravi pištolj na fotografiji - onaj desni. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene