Koji je pravi? (Foto: Polizei München)
Koji je pravi? (Foto: Polizei München)

Policija u Münchenu je putem svoje Facebook stranice odlučila pitati građane da li znaju koji je pištolj pravi, a koji je lažan. Izgled pištolja je toliko autentičan da se jedva može prepoznati da nije pravi.


U stresnoj situaciji i gledajući s udaljenosti svakome bi se učinilo da je riječ o pravom pištolju, objavila je policija. 

Vezani članci Novi Zeland, ilustracija (Foto: AFP) Novi Zeland zabranjuje poluatomatsko oružje, novi zakoni stupaju na snagu u travnju Pronađeno oružje na Korčuli (Foto: MUP) Dvojica mladića na Korčuli imala arsenal oružja i eksplozivnih tvari, policija im oduzela sve

Na to su se odlučili nakon što ih je nazvao svjedok i prijavio da muškarac prijeti ženi pištoljem. Oboje su u automobilu, a muškarac je ženi pištolj prislonio na glavu, rekao je svjedok. Policija je odmah intervenirala.

I doista, pronašli su muškarca, ženu ali i lažni pištolj. Policajcima su rekli da su se samo igrali odnosno da su glumili žrtvu i nasilnika. Zašto, nisu objasnili ili policija taj podatak nije objavila. Navode kako je ovo samo jedan od takvih primjera. 

"Izgled pištolja je toliko autentičan da se jedva može prepoznati da nije pravi. U stresnoj situaciji i gledajući s udaljenosti svakome bi se učinilo da je riječ o pravom pištolju te da se upravo događa zločin. Hvala svjedoku koji nije oklijevao te nas odmah nazvao jer iako se pokazalo bezopasnim, ono što su to dvoje ljudi učinili, uopće nije bezopasno. Ugrožava ljude u prometu, a i takav izgled oružja ne bi trebao doći u javnost" - stoji u objavi. 

Ispod fotografije osvanulo je mnoštvo komentara, a policija je naknadno objavila kako je pravi pištolj na fotografiji - onaj desni.