Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija pretražila kuću Dmitrija Kovtuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savezna njemačka policija započela je u Hamburgu potragu za tragovima radioaktivnosti u kući čovjeka povezanog s Aleksandrom Litvinenkom, bivšim ruskim špijunom koji je u studenom umro od radioaktivnog trovanja.

Kuća u Hamburgu-Altoni pripada ruskom poslovnom čovjeku Dmitriju Kovtunu, koji je bio u kontaktu s Litvinenkom u Londonu prije nego je umro od misterioznog trovanja.

Pročitajte i ovo Zapljena kod Dugog Sela Predan pritvorskom nadzorniku FOTO Velika zapljena kod Dugog Sela: 58-godišnjak u kući skrivao oružje, streljivo, 362 grama kokaina... Ilustracija bile su lažne Panika u susjedstvu: Sedam škola primilo dojave o bombama

Specijalne snage savezne policije, noseći odjela koja štite od
radijacije, započela su potragu za polonijem 210 koji se smatra uzrokom Litvinenkove smrti, rekla je glasnogovornica policije.

Kovtun, koji se susreo s bivšim ruskim špijunom na dan za koji vlasti vjeruju da je Litvinenko bio otrovan radioaktivnim polonijem, nalazi se u jednoj moskovskoj bolnici u teškom stanju, a vjeruje se kako je drugi svjedok, Andrej Lugovoj možda otrovan radioaktivnim zračenjem, izvijestila je ruska agencija Interfax.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene