Srpski carinici u ponedjeljak su na graničnom prijelazu s Makedonijom, Preševu, spriječili šverc sedam kilograma afrodizijaka, takozvane turske viagre.

Galerija


Afrodizijak je otkriven u autobusu sjevernomakedonskih registracijskih oznaka koji vozi na liniji Struga  Kopar. U autobusu su bila dva vozača i 34 putnika.

Vezani članci Zaplijenjene cigarete Velik ulov granične policije: Uhvatili švercera koji je prevozio robu vrijednu gotovo 2 milijuna kuna Helikopter hrvatske vojske (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Zadarska policija otkrila nove detalje skandala u vojsci: Nakon švercera oružjem i trojice pilota, prijavljena još dva civila

Carinici su u bunkeru autobusa pronašli kartonsku kutiju sa 166 pakiranja od po 40 grama stimulativnog dietetskog preparata "Dora Life Sultan's Paste" porijeklom iz Turske. Procijenjena vrijednost pronađenog afrodizijaka je oko 7000 eura.

Putnik iz autobusa, 37-godišnji Makedonac, kazao je da je kartonska kutija njegova te da je tursku viagru kupio u Tetovu s namjerom da je preproda u Italiji. Na Prekršajnom sudu u Preševu u hitnom postupku izrečena mu je novčana kazna od 856.000 dinara (što je protuvrijednost 7000 eura, op.a.), a preparati su mu oduzeti i bit će uništeni.