Srpski carinici u ponedjeljak su na graničnom prijelazu s Makedonijom, Preševu, spriječili šverc sedam kilograma afrodizijaka, takozvane turske viagre.

Galerija


Afrodizijak je otkriven u autobusu sjevernomakedonskih registracijskih oznaka koji vozi na liniji Struga  Kopar. U autobusu su bila dva vozača i 34 putnika.

Vezani članci Brigadir Mario Pleša, zapovjednik 93. zrakoplovne u Zemuniku (Foto: Dnevnik.hr) Zapovjednik baze u Zemuniku o trojici pilota koji su prevozili švercera oružjem: ''Iskreno, nisam ni posumnjao da je riječ o nečemu ovako velikom'' Kolinda Grabar-Kitarović, ilustracija (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Ured predsjednice oštro osuđuje aferu s pilotima Hrvatske vojske: ''Nečasni pojedinci ne mogu narušiti ugled HV-a''

Carinici su u bunkeru autobusa pronašli kartonsku kutiju sa 166 pakiranja od po 40 grama stimulativnog dietetskog preparata "Dora Life Sultan's Paste" porijeklom iz Turske. Procijenjena vrijednost pronađenog afrodizijaka je oko 7000 eura.

Putnik iz autobusa, 37-godišnji Makedonac, kazao je da je kartonska kutija njegova te da je tursku viagru kupio u Tetovu s namjerom da je preproda u Italiji. Na Prekršajnom sudu u Preševu u hitnom postupku izrečena mu je novčana kazna od 856.000 dinara (što je protuvrijednost 7000 eura, op.a.), a preparati su mu oduzeti i bit će uništeni.