Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oskvrnuo stotine trupala

Električara istraživali zbog dvostrukog ubojstva starog 34 godine, a u njegovu domu pronađeni jezivi dokazi drugih zločina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Engleska Nacionalna zdravstvena služba pokreće istragu nakon što je David Fuller (67), kojemu se sudi za dvostruko ubojstvo iz 1987. godine, priznao da je tijekom 12 godina rada kao električar dvije bolnice seksualno iskorištavao trupla u mrtvačnicama.

Slučaj dvostrukog ubojice Davida Fullera (67) šokirao je Veliku Britaniju, a nakon zastrašujućih otkrića o seksualnom iskorištavanju trupala u bolničkim mrtvačnicama pokrenuta je i velika istraga Nacionalne zdravstvene službe, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima Jill Dando Tko je na snimci? Novi trag u ubojstvu omiljene britanske voditeljice: Sumnjaju da joj je presudio poznati srpski zločinac

Fuller je tek jučer pred sudom priznao ubojstva dviju djevojaka, no početkom listopada priznao je to da je tijekom 12 godina rada kao električar u bolnicama seksualno iskorištavao brojna trupla u mrtvačnicama u bolnicama Kent i Sussex te Tunbridge Wellsu. Monstrum je priznao krivnju po 51 točki optužbi, od kojih se njih 44 odnose na nekrofiliju.

Istražitelji ostali šokirani

Najmlađa njegova žrtva imala je samo devet godina, a najstarija 100. Većina njegovih žrtava identificirana je i obitelji su obaviještene o tome što se događalo s tijelima njihovih najmilijih u mrtvačnicama.

Istražitelji su ostali šokirani kada su u domu ovog električara, kojega su pomoću DNK dokaza povezali s dvostrukim ubojstvom starim 34 godine, pronašli dnevnik u kojemu je detaljno pisao o tome što je radio s truplim. Pronađene su i fotografije te snimke na kojima se vidi kako ima seksualni odnos s truplima, navodi Daily Mail.

Jedan od najstrašnijih zločina

Ian Beasley, koji je vodio policijsku istragu o Fulleru, rekao je da je ''brzo postalo jasno da će razmjeri ovog zločina biti najveći u Velikoj Britaniji''. ''Nikada ovako nešto nismo vidjeli'', kaže.

''Niti jedan britanski sud nikada prije nije vidio zlostavljanje ovakvih razmjera i ne sumnjam da bi i danas ne bi nastavio sa zločinima da nije bilo ove mukotrpne istrage'', rekla je državna tužiteljica Libby Clark.

Kako je imao pristup truplima?

Otkriveno je i kako je Fuller uopće imao pristup truplima. U bolnici Kent i Sussex radio je od 1989. do 2010. godine, kada se preselio u bolnicu Tunbridge Wells. Kao električar je imao karticu koja mu je omogućila nenadzirani pristup svim dijelovima bolnice. Osoblje mrtvačnice obično je radni dan završavalo u 16 sati, dok je Fullerova smjena bila od 11 do 19 sati, otkrila je policija.

Sa sobom je uvijek nosio s alatom. Pazio je i na to da njegovo zvjersko iskorištavanje trupala ne mogu snimiti nadzorne kamere koje su pokrivale samo jedan dio mrtvačnice u Tunbridge Wellsu.

''Imamo dokaze da se kretao po mrtvačnici, ali nema snimki nadzornih kamera da je imao interakciju s ijednim od tijela. Svi prikupljeni dokazi su oni koje je sam snimio i evidentirao'', rekao je istražitelj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene