Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Let nade'

Predsjednik u akciji: Putin letio s jatom ždralova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin sudjelovao je u projektu za očuvanje rijetkih vrsta ptica leteći motornim zmajem s jatom sibirskih bijelih ždralova kao njihov predvodnik, javljaju ruski mediji.

U sklopu projekta Let nade, čija svrha je očuvati tu vrstu kojoj prijeti istrebljenje, ždralovi koji se gnijezde na Jamali šalju se na zimovanje na jug, ali ne znaju put pa im je potreban predvodnik.

Putin je u srijedu preuzeo ulogu pilota motornog zmaja uz pomoć kojeg djelatnici rezervata vode ždralove u let - piloti se oblače u bijelo, a ptice slijede zmaja kao da se radi o vođi jata.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni Forenzičko izvješće Procurili strašni detalji o smrti Alekseja Navaljnog: Četiri sata bio je čvrsto vezan za ruke i noge Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce

>> Ruska oporba broji Putinovo bogatstvo!

Putin je imao ukupno tri leta: jedan pokusni kako bi stekao iskustvo u upravljanju motornim zmajem i dva sa svojim pernatim prijateljima.

Ždralovi su poletjeli iz orintološkog utočišta Kuševat kod grada Salerharda u blizini Arktičkog kruga.

Nakon što su ždralovi pušteni, samo je jedan od njih slijedio predvodnika. Putin je kasnije objasnio da je bio snažan vjetar i da je motorni zmaj letio tako brzo da ga ždralovi nisu mogli pratiti. Drugi let je ipak bio uspješniji. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene