Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podijeljena područja s naftom

Pogledajte kako bi Bliski i Srednji istok trebali izgledati nakon revolucija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U lipnju 2006. godine časopis Armed Forces Journal objavio je kartu Ralpha Petersa, uglednog američkog vojnog stratega.

Karte prikazuju kako bi područje Bliskog i srednjeg istoka trebale izgledati nakon građanskih ratova izazvanih etničkim tenzijama. Većina novih granica podijelile su  arapske zemlje na područjima bogatim naftom. Obratite pažnju na to kako bi nova 'Arapska šitska država', s područja nekadašnjeg Iraka, trebala biti u posjedu većine naftnih područja.

Pročitajte i ovo Požari u svijetu - 1 dramatično i u portugalu Kalifornijom hara najveći požar ove godine: Dvije osobe pronađene u izgorjelom automobilu Karta najintenzivnijih sukoba PORAŽAVAJUĆI PODACI Ukrajina nije jedina: Pogledajte koji oružani sukobi u svijetu traju već godinama

Time je Irak podijeljen na dvije države, a južni šijtski dio prigrabio bi djelove teritorija Saudijske Arabije i Irana koji su bogati naftom. Pakistan bi u korist Afganistana izgubio gotovo polovicu svog teritorija, a dio te zemlje Balučistan bio bi priznat kao samostalna država. Turska, Sirija i Iran izgubili bi značajne dijelove teritorija u korist slobodnog Kurdistana. Zanimljivo je da bi na teritoriju trebali dobiti Jordan i Jemen, a na području Saudijske Arabije bila bi osnovana posebna Islamska sveta država u kojoj bi se našli Meka i Medina.

Cijeli tekst koji je objavio Armed Forces Journal možete pročitati OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene