Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Podmetač požara u Kaliforniji optužen za peterostruko ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražitelji velikog šumskog požara na jugu Kalifornije, u kojem je prošloga tjedna poginulo pet vatrogasaca, objavili su kako će od tužitelja tražiti podizanje optužnice za petorostruko ubojstvo i podmetanje požara protiv osumnjičenog Raymonda Lee Oylera, koji je uhićen pod optužbom za dva požara podmetnuta u srpnju ove godine na istom području.

Zamjenik šerifa okruga Riverside Neil Lingle rekao je na konferenciji za novinare kako će istražitelji tražiti pet točaka optužbe za ubojstva, 11 za podmetanje požara i 10 točaka za korištenje naprave za izazivanje požara.

Pročitajte i ovo Poplava u Los Angelesu - 1 Nesvakidašnji prizor Uraganska oluja pogodila Kaliforniju: Klizišta i poplave paralizirale više od pola milijuna domova Kalifornija se bori s poplavom Nesvakidašnji prizor Veliki valovi pogodili Kaliforniju: Stanovnici bježali, šteta se tek zbraja

Okružni tužitelj Rod Pacheco najavio je kako će tijekom dana podići optužnicu protiv 36-godišnjeg automehaničara Leea Oylera, iz Beaumonta u Kaliforniji.

"Oyler će biti optužen u pet točaka za ubojstvo s predumišljajem za što može biti izrečena smrtna kazna ili kazna doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja", rekao je tužitelj.

Tužiteljstvo će u idućih 60 dana odlučiti hoće li za Oylera tražiti
smrtnu kaznu, o čemu će se konzultirati i s obiteljima umrlih
vatrogasaca, dodao je Pacheco.

U požaru koji je izbio prošloga četvrtka oko 13 sati kod mjesta
Cabazon, zapadno od Palm Springsa dok je u tom području puhao vjetar brzine preko 90 km na sat, poginula su petorica vatrogasaca, izgorjele 34 kuće i 64.000 četvornih milja (40.200 hektara) borove šume i makije.

Vatrogasaci su smrtno stradali istoga dana pri pokušaju spašavanja jedne kuće koja se našla na putu širenja vatrene stihije. Zbog promjene smjera vjetra zatekli su se u klopci i izgorjeli zajedno sa svojim vozilom.

Pogibija petorice vatrogasaca u jednom incidentu, najteže je
stradanje pripadnika te službe kod gašenje šumskih požara u SAD od srpnja 1994. kada je u velikom požaru kod Glenwood Springsa (Colorado) umrlo 14 vatrogasaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene