Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razlog - nepoznat

Podgorica: Smijenjen predsjednik parlamenta, izabrani novi ministri u vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici crnogorskog parlamenta u četvrtak su, nakon trodnevne rasprave, smijenili predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića te izabrali četiri nova ministra i potpredsjednika vlade iz redova oporbe.

Prijedlog za razrješenje Krivokapića podnijelo je 36 zastupnika Demokratske partije socijalista (DPS), Hrvatske građanske inicijative (HGI), Bošnjačke stranke (BS), Liberalne partije (LP) i albanske Force.

Pročitajte i ovo Ujedinjena saborska oporba Oštra kritika Ujedinjena oporba nakon glasovanja poručila: "Današnji dan bit će sramnim slovima upisan u povijest HDZ-a" Sabornica: Ilustracija - 2 izvanredna sjednica Nakon 16 sati rasprave u Saboru gubili su se živci: Oporbenjak vikao i lupao šakom po stolu

U obrazloženju se podsjeća da je Socijaldemokratska partija (SDP), na izvanrednoj sjednici 27. siječnja, na kojoj je vlada dobila povjerenje, glasala protiv ostanka Đukanovićeva ureda i time izišla iz vladajuće koalicije.

Dužnost predsjednika parlamenta do izbora krajem godine, obavljat će sadašnji potpredsjednik Milutin Simović iz Đukanovićeve DPS.

Zastupnici crnogorskog parlamenta usvojili su u ranim jutarnjim satima i izmjene u “vladi izbornog povjerenja”, koju je predložio premijer Milo Đukanović, na temelju dogovora s dijelom oporbe o stvaranju uvjeta za slobodne i poštene izbore.

Oporba je predložila potpredsjednika i četiri ministra, uglavnom nestranačke osobe, koje je parlament u četvrtak potvrdio. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene