Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Podgorica: Brčić uskoro u drugom talijanskom zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorski oficir Ilija Brčić, koji se nalazi u rimskom zatvoru gdje čeka izručenje Hrvatskoj ili Crnoj Gori bit će tijekom sljedećeg tjedna prebačen u neki drugi talijanski zatvor s boljim uvjetima, izjavio je njegov talijanski odvjetnik Luigi Lanucara za podgorički dnevnik "Dan" od petka.

Lanucara je rekao da Brčiću neće biti ukinut pritvor, jer je Prizivni sud ranije ocijenio da su jamstva crnogorske Vlade nepouzdana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ta famozna autocesta Crnogorski 'projekt stoljeća' nikako da se pokrene s mrtve točke Slika nije dostupna Mučenje hrvatskih zarobljenika U Crnoj Gori počelo ponovno suđenje za Morinj

- Kao odvjetnički tim koji zastupa Brčića imamo pouzdane informacije da će talijansko pravosuđe udovoljiti našem zahtjevu i da će on tijekom sljedećeg tjedna biti prebačen u zatvor s boljim uvjetima, kazao je Lanukara, dodajući da će odvjetnici i dalje nastojati postići to da se Brčić brani sa slobode.

Brčić, načelnik Odjeljenja za razvoj u Glavnom stožeru Vojske Crne Gore, uhićen je početkom studenoga u rimskoj zračnoj luci na temelju naloga hrvatskih vlasti i Interpolove tjeralice zbog optužbe za "ratne zločine, u vrijeme dok je bio oficir Jugoslovenske narodne armije".

Brčića očekuje obnovljeni sudski postupak nakon što je u odsutnosti u Hrvatskoj osuđen za granatiranje Splita. Visoki crnogorski dužnosnici traže da se obnovljeno suđenje provede u Crnoj Gori i da se Brčić brani sa slobode.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene