Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Suđenje muškarcu optuženom za šestogodišnje zatočenje i sustavno silovanje kćeri počelo je danas u poljskom gradu Bialystok. 45-godišnji muškarac uhićen je u rujnu prošle godine, nakon što se njegova 21-godišnja kćer obratila policiji za pomoć.


'Krzysztof B. nakon policijske istrage, bio je optužen za sustavno silovanje kćeri od njezine 16 godine. Među ostalim optužbama su psihičko i mentalno zlostavljanje članova obitelji tijekom sedam godina, te napad na dečka svoje druge kćerke.

Vezani članci Policija u Njemačkoj, ilustracija Srbin (30) osuđen za sedmerostruko silovanje u Njemačkoj: Njegova najmlađa žrtva imala je 14 godina Slika nije dostupna U podrumu strave bila i supruga Fritzla?

>> Poljski Fritzl: Zatočio kćer, silovao ju, rodila djecu...

'Krzysztof B. optužen je po sedam točaka. Između ostalog za ugrožavanje seksualne slobode, osobne slobode, pravnog sustava, protiv obitelji. Za jedan od zločina, suočen je s kaznom od tri do petnaest godina zatvora, tako da ga očekuje maksimalna kazna od 15 godina zatvora', rekla je sutkinja Beata Oliferuk. Kći je bio zatočio u sobi bez kvaka, ali ju je povremeno puštao van uključujući prigodom rođenja dva sina. Prvi sin rođen je u bolnici u Wroclawu, a drugi u bolnici u Siemiatycze, nakon što se obitelj tamo preselila.

Suđenje 'poljskom Fritzlu' odvija se nakon doživotne presude za zločine koje je učinio austrijski monstrum Josef Fritzl.