Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Plastičnim zmijama protiv najezde čvoraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici malog australskog grada Tamwortha u zadnjih su nekoliko mjeseci suočeni s neugodnom najezdom desetaka tisuća čvoraka, čiji izmet do ludila dovodi gradske vlasti, građane i posjetitelje.

Uprava Tamwortha najprije se čvoraka pokušala riješiti vodenim
topovima s jakim mlazom, zatim zasljepljujućim svjetlima reflektora, potom zaglušujućom bukom iz zvučnika, a pokušali su i s postavljanjem divovskih mreža, no bez uspjeha.

Pročitajte i ovo Žaba krastača Jezivi prizori u Australiji Najezda otrovnih žaba podigla stanovnike na noge, službe su bespomoćne: "Ako ih vidite, koristite ove metode usmrćivanja" Slika nije dostupna U dva dana 11 ugriza Panika u Nišu: Najezda zmija otrovnica

Nedavno se netko dosjetio da se o grane stabala, posebno na ona koja čine drvored u glavnoj gradskoj ulici i koja čvorke privlače poput magneta, objese plastične zmije u živim bojama.

Gradonačelnik Tamwortha, gradića poznatog po festivalu country
glazbe, a odnedavno i po invaziji čvoraka, kao prvu točku dnevnog reda na nedavno održanom sastanku gradske uprave stavio je problem neumoljivih čvoraka. 

"Pokušajte ostaviti automobil pod jednim od stabala tijekom jednosatnog šopinga... kad završite, svojeg limenog ljubimca od izmeta vjerojatno nećete prepoznati", ispričao je novinarima jedan očajni stanovnik Tamwortha.

Pošast zvana 'najezda čvoraka' traje već mjesecima. Ornitolozi i
stanovnici polažu velike nade u to da će ružičaste, narančaste, zelene i crne plastične zmije obješene o grane stabala otjerati nezvane goste, unatoč tomu što nema čvrstih znanstvenih dokaza o njihovoj djelotvornosti, no po svemu sudeći stanovništvo je očajno. Ukoliko ne uspiju ni uz pomoć šarenih zmija, vlasti će pokušati upotrijebiti umjetnu maglu kako bi se ptice pokušale dezorijentirati.

Kako su izvijestili iz gradske uprave, za sada još nije planiran
angažman snajperista.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene